Netherlands

Maak kennis met schadebehandelaar Edwin Bakker

 

Edwin Bakker, Claims Handler First Party Marine

“We besparen de klant veel geld, wat in deze tijden geen overbodige luxe is.”

Edwin Bakker

Edwin begon ooit als schadebehandelaar bij De Goudse verzekeringen en kwam via meerdere verzekeringsmakelaars in Rotterdam terecht bij Kröller in Den Haag waar hij later onder de vlag van Meeùs/UMG als Manager Schadebehandeling opereerde. “Als manager doe je heel veel dingen, maar ik miste de verdieping in het vak”, vertelt Edwin. “Door de overname van Aon in 2018 kreeg ik de kans om weer terug te keren naar het vak van schadebehandeling. Dat doe ik nu weer met veel plezier en ik krijg veel energie van het contact met de klant en andere partijen zoals verzekeraars, expertisebureaus en advocaten”.

 

Wat maakt jouw werk interessant?

“Transport is sowieso een ontzettend veelzijdig vak. Het is iedere dag anders, heel dynamisch. Ik vind het mooi dat je in mijn functie aan de ene kant echt de specialist bent, maar tegelijkertijd het contact met de klant hebt. Bij veel bedrijven is dat niet mogelijk. Wij staan echt achter de klant en kunnen ze direct helpen met onze kennis van zaken. En we leren ook van onze klanten dat gebruiken we weer om onze dienstverlening steeds beter te maken”.

Op welke manier doe je dat?

“We nemen onze ervaringen uit de praktijk mee in het overleg met onze brokers. Zij onderzoeken op welke punten de dekkingen van belangrijke verzekeringen nog verbeterd of uitgebreid kunnen worden. Daar plukken onze klanten de vruchten van. Op die manier zijn we altijd proactief bezig om voor onze klanten het beste uit de markt te halen. Die ruimte is er bij veel van onze concurrenten niet, dus ik denk dat ons specialisme ons uniek maakt.”

Heb je nog een goede tip voor klanten?

“Dan kom ik toch op het van toepassing verklaren van de algemene voorwaarden. Helaas gebeurt dat nog lang niet altijd, bij nieuwe bedrijven, maar ook grote bedrijven die al jaren meegaan. Het beschermt als bedrijf tegen grote schades en aansprakelijkheidsclaims. Je voorkomt er een boel narigheid mee. Dus ik raad klanten altijd aan om het te doen en op de juiste manier. Daar kunnen bedrijven veel geld mee besparen, wat zeker in deze tijden, geen overbodige luxe is.”