Netherlands

Maak kennis met…

 

Hans van der Veen – Claims Specialist

“We zorgen ervoor dat de relatie tussen bedrijven, verzekeraars en advocaten goed blijft”

Hans van der Veen

In 1977 begon Hans van der Veen bij rechtsvoorganger Hudig Langeveldt, en is nu nog maar een jaar verwijderd van zijn welverdiende pensioen. Na ervaringen op de auto- en transportafdelingen, kwam Hans in 1982 op de schade-afdeling terecht en werd Claims Specialist. Hij heeft zich vanaf het begin gespecialiseerd in beroepsaansprakelijkheid binnen de logistieke sector, en doet dat na al die jaren nog steeds met veel plezier en interesse. Het ziet er niet naar uit alsof Hans al klaar is om het stokje over te dragen. Met veel energie vertelt hij over zijn ervaringen bij Aon.

 

Wat maakt jouw werk al meer dan 40 jaar nog steeds zo boeiend?

“Ik heb altijd geroepen: ‘Beroepsaansprakelijkheid is het enige verzekeringsvak dat ik leuk vind’. Het is heel complex, echt gepuzzel vaak. Het gaat niet alleen om beschadigde goederen van de opdrachtgever, je krijgt ook vaak te maken met een financieel dispuut en mogelijk daardoor verstoorde relaties. Goederen gaan de hele wereld over, dus je hebt bovendien met veel partijen te maken. Een opdracht gaat dan door vele handen; een expediteur – met of zonder eigen vrachtwagens - , een rederij wanneer spullen verscheept moeten worden en dan natuurlijk ook weer het binnenlandse transport aan de overkant. Het is daarom lang niet altijd duidelijk dat de fout bij de klant ligt; er kan op heel veel plekken iets fout zijn gegaan. Het is dan aan mij om dat helemaal uit te zoeken. Als man van de praktijk heb ik in al die jaren veel ervaring opgedaan, maar ik kan ook rekenen op de specialistische kennis van mijn collega’s en andere partijen, zoals advocaten en experts. We proberen er altijd voor te zorgen dat de relaties tussen alle partijen goed blijven. Dat is juist voor onze klanten ook heel belangrijk.”

Is jouw werk dus nog steeds echt mensenwerk?

“Zeker, als claimsspecialist, ben je echt een spin in het web en heb je altijd met veel verschillende partijen en commerciĆ«le verhoudingen te maken. Soms liggen zaken gevoelig. Je wilt niet dat de belangen van de klant geschaad worden, dus je moet het spel voorzichtig spelen. Je bent echt een problem solver. Ons werk betekent veel onderhandelen en gladstrijken wat niet lekker loopt. Dat maakt het heel dynamisch. Ik zeg altijd: ‘Je gaat met zijn allen de strijd aan’. Oftewel, we proberen er met zijn allen het beste uit te halen. Ik speel daarom altijd open kaart en vind het belangrijk dat iedereen met elkaar kan blijven praten; de klant, experts, advocaten en juist ook met de tegenpartij wil je een goede relatie behouden. Dat is de beste manier om een oplossing te vinden en achteraf samen met een goed gevoel de zaak af te sluiten.”