Netherlands

Maak kennis met…

 

Henk Vredenborg - Claims Director

‘We zijn vaak gekopieerd, maar nooit geëvenaard’

Henk Vredenborg

Na een lange carrière als schadebehandelaar en Insurance manager bij verschillende bedrijven in de regio Rotterdam, kwam Henk bij Aon terecht. Nadat hij al zeker 6 of 7 keer gevraagd was, ging hij eindelijk overstag. Sinds 2007 houdt hij zich hier bezig met de behandeling van transportschades. Zijn aandachtsgebieden zijn logistieke aansprakelijkheid, transport/ montage, casco+ en landmaterieel. Dit interview is een van Henk’s laatste wapenfeiten voor Aon, aangezien hij binnenkort na 46 jaar mag gaan genieten van een welverdiend pensioen.

 

Heb je veel zien veranderen door de jaren heen?

Bijvoorbeeld de fysieke beursvloer aan de Strawinksylaan in Amsterdam waar makelaars elkaar vroeger troffen om zaken te doen. Daar liep je de hele dag de ‘concullega’s’ tegen het lijf. Ik heb bijvoorbeeld ook nog in mijn laarzen op het werkeiland Neeltje Jans in aanbouw gelopen, samen met de expert. Dat soort dingen gebeuren nu veel minder. Tegenwoordig gaat alles digitaal. Dat heeft natuurlijk zijn voordelen, maar ik vind het ook wel jammer dat het echte contact met mensen daardoor minder is geworden. Wel mooi dat Aon de beursvloer rondom de jaarlijkse renewals weer in het leven heeft geroepen.

Wat bindt jou aan transport en logistiek?

Het vak heeft zo veel facetten. Bij Aon doe ik veel specialistisch werk, maar vroeger moest je alles doen om ervaring op te doen. Je begon met averijzaakjes, daarna wat goederenschades, tussendoor kwam het landmateriaal en zo rolde je in de vervoerdersaansprakelijkheid. Er zit zo veel variatie in en dat houdt het interessant.

Hoe ben jij aan alle kennis gekomen om dit vak uit te oefenen?

Ik denk dat ons werk grotendeels ‘learning on the job’ is. Uiteraard wordt van ons verwacht dat we steeds meer theoretische kennis hebben, maar het juist ook goed als je praktijkervaring hebt. Dat geeft ons juist die toegevoegde waarde als makelaar. Op die manier kunnen we verzekeraars soms overtuigen de zaken net even vanuit een andere hoek te bekijken. Ook heb ik in mijn dagelijkse werk nog steeds profijt van mijn tijd op de HTS - Werktuigbouwkunde.

Wat maakt Aon uniek voor jou?

Met de door onszelf ontwikkelde verzekeringsproducten kunnen we vaak net iets meer regelen voor onze klanten. Door op een constructieve manier de discussie aan te gaan met verzekeraars. Ik denk dat veel van onze oplossingen vaak zijn gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Wat dat betreft, geloof ik dat we met Aon qua kennis al jaren op eenzame hoogte staan. Wanneer we dat in onze grote organisatie weten te combineren met een goede persoonlijke begeleiding, dan voelt de klant dat hij ontzorgd wordt. En daar zetten we ons iedere dag weer voor in.