Netherlands

Weerbaar tegen crisissituaties van uw logistieke onderneming

 
Banner
 

Dat het coronavirus voor nieuwe uitdagingen zorgt, mag duidelijk zijn. Wederom wordt zichtbaar dat bedrijven die afhankelijk zijn van een wereldwijde supply chain hier nog eens extra door worden geraakt of voor grote uitdagingen staan. In het verleden zagen we al dat andere crisissituaties zoals een economische recessie, brand en cyberaanvallen kunnen zorgen voor verstoringen binnen de logistieke keten. Een dergelijke crisis is niet te voorspellen maar u kunt zich er wel op voorbereiden. Hoe zorgt u ervoor dat uw bedrijf genoeg veerkracht heeft om in deze periode door te gaan? Met welke uitdagingen en herstelmogelijkheden moet u rekening houden? Vormt uw toeleveringsketen geen belemmering voor de voortgang van uw onderneming?

 

Digitalisering zorgt voor nieuwe risico’s

Cyberraport

Dat bedrijven steeds afhankelijker worden van digitalisering is op dit moment overal merkbaar. Door de bezorgdheid over de verspreiding van het coronavirus is thuiswerken nog nooit zo bespreekbaar geweest. Operationele processen veranderen, vrachtbrieven worden bijvoorbeeld niet meer afgetekend en communicatie via internet is de standaard. Bedrijven zijn daarmee ook kwetsbaar geworden voor risico’s die horen bij het digitale werken. Tegelijkertijd zijn we druk bezig met het continueren van de dagelijkse werkzaamheden en minder bedacht op een cyberaanval.

Welke maatregelen kunt u nemen om ook tijdens een crisis Cyberweerbaar te blijven?

Lees onze tips over cyberveiligheid

 
 

Impact op de hele keten

Checklist

U maakt onderdeel uit van een supply chain, elk onderdeel van de keten vormt een belangrijke schakel. Als één onderdeel geraakt wordt door een vorm van crisis, dan heeft dat gevolgen voor de hele keten. Daarom is het van belang om verantwoord om te gaan met risicomanagement en u voor te bereiden op een crisissituatie.

Aon heeft een checklist voor supply chains opgesteld, die u kunt gebruiken ter voorbereiding op een crisissituatie. Deze checklist helpt u de veerkracht van belangrijke leveranciers te bepalen. Zo brengt u de effecten van een eventuele verstoring in kaart en kunt u tijdig actie ondernemen. Deze analyse helpt u daarnaast met uw risicomanagement in andere noodsituaties.

Laat de supply chain checklist u helpen

 
 

Wat betekent het coronavirus voor uw organisatie?

De keten impact van de coronacrisis is groot binnen de logistieke sector, daar kan geen enkele logistieke onderneming omheen. Wat kunt u doen als uw bedrijf direct of indirect wordt getroffen? De meeste bedrijven zien dat de huidige crisis nu al invloed heeft op hun omzet, de vitaliteit van hun medewerkers, pensioenen of zelfs de bedrijfscontinuïteit.

Onze experts delen hun kennis, lees de coronacrisis pagina

 
 
 

Wij helpen uw organisatie weerbaar te maken