Netherlands

Uitdagingen voor de (complexe) scheepsbouw

 

Het bouwen van innovatieve schepen brengt risico’s met zich mee

Waar de bouw van grote en relatief eenvoudige schepen tegenwoordig veel in Azië of Oost-Europa plaatsvindt, blijft Nederland specialist in het bouwen van de complexe en innovatieve schepen. Strengere wet- en regelgeving ten aanzien van duurzaamheid, innovatie en de supply chain zorgen voor grote uitdagingen.

De steeds langere en complexere supply chain vraagt om een efficiënte afstemming van inkoop, planning en operatie, maar vereist ook zeer zorgvuldig contract- en financieringsmanagement. De performance-eisen aan schepen worden specifieker en nog belangrijker. Daarbij vormen thema’s als duurzaamheid en autonoom varen continue uitdagingen op het gebied van nieuwe technieken en opleiding en werving van personeel. Net als de risico’s die daarbij aan de orde zijn.

Hulp bij specifieke vraagstukken

Bij Aon Marine hebben wij ervaring met de specifieke vraagstukken waar u als scheepsbouwer mee te maken heeft: veranderende risico’s, contractuele afspraken, aansprakelijkheid, werkkapitaal en personeel. Onze sectorkennis gekoppeld aan expertise en inkoopkracht leveren u direct voordeel op. Met de innovatieve en soms op maat gemaakte oplossingen van Aon kunt u blijven ondernemen en groeien.

Partner bij het vinden van een passende oplossing
Wilt u weten wat wij specifiek voor u kunnen betekenen? Ons team gespecialiseerde adviseurs helpt u graag uw risico’s inzichtelijk te maken en samen naar passende oplossingen te zoeken.