Netherlands

Crisismanagement coronavirus voor onderwijs

 

Specifieke informatie over risico’s voor onderwijsinstellingen naar aanleiding van het coronavirus

Aon volgt het coronavirus / COVID-19 op de voet. Op onze speciale pagina delen onze experts, ieder vanuit hun eigen risico-expertise, de laatste inzichten, interessante artikelen en hun visie op de actuele ontwikkelingen.

Het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (onderdeel van Aon) deelt ook voor onderwijsinstellingen relevante kennis en praktische tips.

 

Verder vooruitblikken voor Hoger Onderwijsinstellingen

De Coronacrisis is dynamisch en het verloop is daarom moeilijk te voorspellen. Hieronder vindt u input om als hoger onderwijsinstelling een actieve dialoog, breed in de organisatie, te kunnen voeren.

Klik op de afbeelding om de reflectievragen voor het gesprek te vergroten

 
 

Uitwisseling van studenten en coronavirus

Heeft uw instelling Nederlandse studenten en stagiairs die studeren in het buitenland? Of komen er studenten uit het buitenland studeren aan uw hogeschool of universiteit? Kijk dan goed waar u allemaal rekening mee moet houden in het kader van het coronavirus.

Check de aandachtspunten voor uitwisseling van studenten

 
 

Denkkader crisismanagement coronavirus

Informatiesheet

Door het coronavirus komt er ontzettend veel op u af als onderwijsinstelling. Om de juiste beslissingen te nemen, kan het helpen een helder denkkader als uitgangspunt te gebruiken. In het denkkader crisismanagement coronavirus vindt u een overzicht van thema's (van preventie tot continuïteit en van quarantaine tot zorg voor medewerkers) en mogelijke doelen en uitgangspunten.

Klik op de afbeelding om het denkkader te vergroten
 
 

Webinar ‘Evalueren in de coronacrisis’ terugkijken

We zonden eerder het webinar ‘Evalueren tijdens de coronacrisis’ uit, waarin onze experts hun ervaringen met evaluaties deelden en praktische tips gaven. Tijdens het webinar spraken we onder andere over:

  • verschillende soorten evaluatie
  • de evaluatieopdracht
  • mogelijke thema’s tijdens de evaluatie
  • methoden om te evalueren
  • wijze van rapporteren

Heeft u het webinar gemist? Kijk het dan terug en leer van de ervaringen en adviezen van onze experts, voor uw eigen evaluatie tijdens de coronacrisis. Uiteraard kunt u de link ook aanvragen als u het webinar heeft bijgewoond en het graag nog een keer wilt bekijken.

Kijk het webinar ‘Evalueren in de coronacrisis’ terug

 
 

Denkkader crisismanagement coronavirus voor evalueren

Informatiesheet

Het is belangrijk om keuzes te maken over de wijze waarop u wilt leren van het verloop van de crisis tot nu toe. U wilt voorkomen dat ervaringen en leerpunten wegzakken, simpelweg omdat het te lang geleden is dat ze zijn opgedaan.

Het denkkader evalueren biedt u houvast om samen te bepalen wat u wilt evalueren en vooral ook hoe u dit wilt doen.
 

Klik op de afbeelding om het denkkader evalueren te vergroten
 
 
 

Denkkader privacy coronavirus

Informatiesheet

In dit denkkader benoemen we belangrijke aspecten die voor privacy van belang zijn.
 

Klik op de afbeelding om het denkkader te vergroten
 
 
 

Neem contact op

 

De adviseurs van het COT (Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement) en Aon helpen u graag met de vraagstukken rondom het coronavirus die er binnen het onderwijs leven. De specialisten ondersteunen met scenario's, kijken mee met plannen en bieden acute ondersteuning. Vanuit de bredere Aon expertise kunnen ook impact analyses worden uitgevoerd. Neem gerust contact met ons op.