Netherlands

Impact van cyberincidenten in het onderwijs

 

Welke cyberrisico’s spelen er in het onderwijs?

Scholen en andere onderwijsinstellingen zijn een kwetsbare doelgroep voor cyberrisico’s. Dit komt bijvoorbeeld door alle informatie die binnen onderwijsinstellingen rondgaat, zoals vertrouwelijke persoonsgegevens en onderwijsresultaten en tegelijk de behoefte om als een open organisatie naar buiten te willen treden. Maar ook door de groeiende afhankelijkheid van de digitalisering voor het geven van onderwijs en afnemen van examens.

 

Cyberincidenten van de afgelopen jaren

Het onderwijs is hierdoor al snel doelwit voor cybercriminelen. Cybercrime groeit qua frequentie en impact. Individuele hackers met persoonlijke motieven hebben plaatsgemaakt voor georganiseerde, professionele criminelen die door diefstal en chantage veel geld proberen te verdienen.

In deze tijdslijn ziet u een overzicht van ingrijpende cyberincidenten binnen het onderwijs van 2013 tot nu.

 

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

 

Webinar terugkijken: ‘Grip op cyber in het onderwijs’

Hoe cyberweerbaar is uw onderwijsinstelling? Kom erachter door ons eerder uitgezonden webinar ‘Grip op cyber in het onderwijs’ terug te kijken.

 


 

Wat u kunt leren van het cyberincident bij de Universiteit Maastricht

Hackers legden eind 2019 met een ransomware-aanval alle systemen van de Universiteit van Maastricht plat. Wat gebeurde er precies en wat kunnen we ervan leren?

 

 

Cybercriminaliteit in het onderwijs

Informatiesheet

Het gevaar van cybercriminaliteit neemt toe voor de gehele onderwijssector. Wat zijn de grootste risico's en wat maakt u kwetsbaar? U vindt de antwoorden op deze vragen en alles over het belang van goede cyberbescherming in ons rapport.

De 10 belangrijkste vragen waar u zélf een antwoord op moet hebben

 

 


Neem contact op

 

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

 

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.