Netherlands

Internationale mobiliteit voor het onderwijs

 
Internationale studente in het buitenland

Veiligheid en welzijn voor medewerkers en studenten

Bij veel onderwijsinstellingen is al jaren een toenemende internationalisering zichtbaar. Buitenlandse studies en stages zijn steeds vaker een standaard onderdeel van het curriculum en studenten grijpen graag hun kans om de wereld te zien. Ook studiereizen voor docenten en studenten die vanuit het buitenland naar Nederland komen voor hun studie zijn meer vanzelfsprekend geworden. Het biedt allemaal kansen, maar zorgt ook voor nieuwe risico’s waarop u uw organisatie, uw medewerkers en uw studenten goed wilt voorbereiden.

 

Rapport: De toekomst van internationale mobiliteit voor het onderwijs

Hoe kijken onderwijsinstellingen door Covid-19 aan tegen internationale mobiliteit van medewerkers en studenten en welke specifieke vraagstukken leven er daardoor? In de afgelopen maanden hebben besluitvormers van veel onderwijsinstellingen hun ideeën met ons gedeeld over hoe zij de toekomst van internationale mobiliteit voor het onderwijs zien. Het rapport met alle uitkomsten én tips kunt u via de link hieronder aanvragen.

Vraag het rapport aan
 
 

Grensoverschrijdende risico’s

Als onderwijsinstelling heeft u een zorgplicht en aansprakelijkheid om uw medewerkers of studenten goed te begeleiden wanneer ze naar het buitenland gaan. Hoe houdt u als betrokken en verantwoordelijke werkgever of instelling controle op uw uitzendbeleid?

Bekijk de oplossingen voor grensoverschrijdende risico’s
 
 

Neem contact op

 

Heeft u een vraag over de risico’s van het internationaal reizen en uitzenden van uw medewerkers en studenten? Neem dan gerust contact met ons op. Ons gespecialiseerde team helpt u graag met praktisch advies voor uw onderwijsinstelling.


Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.