Netherlands

Risicomanagement binnen het Wetenschappelijk onderwijs (wo)

 

Risicomanagement dat past bij uw ambities

Universiteiten zijn wetenschappelijke instituten met torenhoge ambities. Onderwijs van hoogstaande kwaliteit, toonaangevend onderzoek, prestigieuze publicaties en vergaande, internationale betrekkingen. Het hoort er tegenwoordig allemaal bij. Dat maakt van het wetenschappelijk onderwijs een dynamische wereld die continu verandert.

Deze ambities brengen veel druk met zich mee; om wetenschappelijke artikelen te publiceren, subsidies en onderzoeksgeld aan te vragen, te investeren in digitalisering en internationaal aantrekkelijker te worden door meer Engelstalige colleges. Dit vraagt veel flexibiliteit van hoogleraren, universitair docenten en ander personeel. Om de kwaliteit van onderwijs op peil te houden zijn investeringen hard nodig, maar de budgetten voor onderwijs en onderzoek zijn zelden toereikend.

Om onverwachte, financiële tegenvallers te voorkomen, wilt u incidenten, schades en claims dus zo veel mogelijk voorkomen en beperken. Inzicht in risico’s wordt steeds belangrijker, op het gebied van aansprakelijkheid, maar ook van privacy en cyber. Met professioneel risicomanagement en goede verzekeringen voorkomt u dat u voor vervelende verrassingen komt te staan.

Heeft u vragen?
Onze gespecialiseerde adviseurs helpen u graag uw risico’s inzichtelijk te maken, te analyseren en te beheersen. Zij kennen de specifieke verzekeringsoplossingen voor universiteiten, maar ook voor studenten. Zoals voor ziektekosten en verblijf in het buitenland.