Netherlands

Uitdagingen en risico's binnen de wholesale & retail branche

 

Weerbaarheid en flexibiliteit in een volatiele wereld

De wholesale- en retailsector is continu in ontwikkeling en kent vele, complexe uitdagingen. Ketenintegratie versterkt de onderlinge afhankelijkheid en de risicofactoren voor bedrijven veranderen door schaalvergroting. Digitalisering, Smart Industry en Artificial Intelligence drukken steeds meer hun stempel op bedrijfsprocessen en omnichannel lijkt het antwoord op de sterk veranderende vraag vanuit de markt, voor veel ondernemingen nog een flinke hobbel om te nemen. Overnames en partnerships zijn aan de orde van de dag in deze sterk concurrerende markt; het is zaak u als bedrijf steeds te blijven heruitvinden en een snelle anticipatie onderdeel te maken van de bedrijfs-DNA.

Ondernemerschap en innovatiekracht
Het aantal faillissementen en overnames in de sector blijft stijgen. Om concurrerend te blijven, is actief ondernemerschap en innovatiekracht onontkoombaar. Dat vraagt dat veel flexibiliteit en weerbaarheid van uw organisatie, maar waar moet dan rekening mee worden gehouden? De top 3 risico’s volgens Nederlandse bedrijven: bedrijfsonderbreking, reputatieschade en cyberincidenten/datarisico’s. Dit blijkt uit ons tweejaarlijkse, wereldwijde onderzoek (Global Risk Management Survey 2019). Risico’s die ook zeer relevant zijn binnen wholesale en retail. Wat betekent dit voor uw organisatie?

Weerbaarheid en flexibiliteit door inzicht in kansen en risico’s
De bedrijfscontinuïteit waarborgen, groeikansen zien en (afgewogen) risico’s durven nemen kenmerken sterk leider- en ondernemerschap en kunnen het verschil maken in deze turbulente markt. Een professioneel risicomanagement- en preventiebeleid waarbij een geïntegreerde aanpak leidt tot een optimale weerbaarheid en flexibiliteit ligt hieraan ten grondslag. Risico-inventarisatie is hierbij het startpunt. Is uw bedrijf voorbereid op alle denkbare scenario’s? Alleen met inzicht neemt u onderbouwde beslissingen voor de toekomst.

Wij helpen u graag
Ons team van specialisten en adviseurs kennen de sector en denken graag met u mee om professioneel risicomanagement verder te ontwikkelen binnen uw bedrijf. Wilt u meer weten? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.