Netherlands

‘Corporatie in Control’-aanpak voor woningcorporaties

 

Behoud de regie met actief risicomanagement

Actief en integraal risicomanagement draagt bij aan betere besluitvorming en het behalen van uw doelstellingen. Met onze Corporatie in Control’-aanpak ziet u resultaat van uw inspanningen: u krijgt sturing op de risico’s en behoudt de regie.

 


Wat houdt de ‘Corporatie in Control’-aanpak in?

De combinatie van onze expertise, begeleiding en tooling levert de ingrediënten die nodig zijn voor effectief risicomanagement:

  1. Praktische tools, zoals het sturingsmodel voor woningcorporaties, een best practice risicoprofiel en inrichting van het risicomanagementproces
  2. Focus op het ‘inpassen’ van het proces en de tools in de bestaande managementinitiatieven
  3. Begeleiding van de cultuur- en werkverandering binnen de organisatie op langere termijn
 


Wat levert de ‘Corporatie in Control’-aanpak u op?

Deze ingrediënten geven u een vliegende start voor het inzetten van risicomanagement binnen uw organisatie. Risico-informatie helpt uw bestuurders hun besluiten beter te onderbouwen en de interactie met belangrijke stakeholders, zoals toezichthouders, te verbeteren. Met de ‘Corporatie in Control’-aanpak krijgt u:

1. Optimale ondersteuning

U kunt rekenen op de ondersteuning van onze experts, actuele tools voor de koppeling tussen strategie en risicomanagement, monitoring van uw risicoprofiel en de status van uw beheersmaatregelen en inzicht in de status van uw compliance inspanningen.

2. Maatwerk

Wij werken met best practices op maat voor woningcorporaties.

3. Hulp bij de cultuuromslag

U activeert de organisatie en bereikt een cultuuromslag door met onze hulp risicomanagement in de eerstelijns managementverantwoordelijkheden te integreren.

4. Toegang tot een breed netwerk

U krijgt toegang tot een breed netwerk van risicomanagers om ervaringen te delen en van elkaar te leren.


Neem contact op

 

Heeft u vragen over risicomanagement voor uw woningcorporatie? Neem contact met ons op.