Netherlands

Ontwikkelingen en risico's binnen de uitzendbranche

 

Technologische vernieuwing zorgt voor nieuwe risico’s

Door de coronacrisis is het aantal opdrachtgevers voor uitzendbureaus flink geslonken. Dat heeft zeker voor de korte termijn een enorme impact op de hele branche. Ook voor de lange termijn spelen er verschillende uitdagingen zoals de toenemende digitalisering, duurzame inzetbaarheid en de noodzaak voor kostenbesparing.

‘De impact van veranderende wet- en regelgeving’

Brochure

De uitzendbranche (en in het bijzonder payrollers) krijgen steeds meer te maken met een forse kostenstijging door de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), door het einde van de sectorverloning en door cao-afspraken. Doorberekening van deze kosten aan de opdrachtgever kan lastig zijn in sectoren die geringe ruimte hebben voor een loonkostenstijging. De uitzendbranche zal hun toegevoegde waarde voor opdrachtgevers en medewerkers moeten vergroten. Een uitzendorganisatie kan zich blijven(d) onderscheiden door:

  • Specialisatie, zoals specifieke doelgroepen
  • Verbreding van het takenpakket
  • Kostenbesparing door digitalisering

Tegelijkertijd zullen uitzendorganisaties op bedrijfskosten moeten besparen. Om de vaste lasten omlaag te krijgen, kunt u meerdere Nederlandse premiekortingen, subsidieregelingen en loonkostenvoordelen inzetten.

Bespaar met sociale regelingen op bedrijfskosten

 
 

Inzetbaarheid van uw menselijke kapitaal

Brochure

Goede krachten vinden en behouden is voor iedere dienstverlenende organisatie van groot belang. Uw menselijke kapitaal aan uw organisatie verbinden, vraagt juist in deze tijd om investeringen in gezond en veilig werken. De nadruk voor u als werkgever komt daarbij nog meer te liggen op goed werkgeverschap en (duurzame) inzetbaarheid. Daarom is dit een goed moment om in te zetten op de vitaliteit van uw medewerkers.

Maak werk van het verbeteren van inzetbaarheid

 
 

Efficiëntieslag door slimme technologie en nieuwe datatoepassingen

Brochure

Door toenemende concurrentie, ook van branchevreemde partijen zoals ICT-services organisaties, is het nodig om te blijven innoveren. Denk hierbij niet alleen aan automatisering van uw backoffice, maar ook aan nieuwe technologieën in het recruitmentproces, zoals kunstmatige intelligentie, om uw organisatie efficiënter te maken en kosten te verlagen. Door meer gebruik van en toepassingen met data neemt het risico op cyberincidenten toe. Vertrouwelijke en privacygevoelige gegevens kunnen in verkeerde handen vallen, met alle gevolgen van dien.

Lees meer over grip op data en cyber

 
 

Met de juiste inzichten de juiste beslissingen maken

Risicomanagement wordt in de uitzendbranche steeds belangrijker. U wilt altijd inzicht hebben in nieuwe risico’s en de maatregelen die u ertegen kunt of moet nemen. Laat daarom een goede risicoanalyse uitvoeren en controleer de voorwaarden van uw (aansprakelijkheids)verzekeringen. Op die manier kunt u de juiste beslissingen nemen voor de toekomst van uw uitzendorganisatie.

 
 

Wij helpen u graag

Heeft u een vraag over uw specifieke risico’s of uitdagingen? Ons team van specialisten met brede kennis van de uitzendbranche helpt u graag met praktisch advies. Wij brengen uw risico’s in kaart en adviseren u over risicomanagement, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit, crisis- en calamiteitenmanagement en passende verzekeringsoplossingen voor u en uw uitzendorganisatie.