Netherlands
 

Workshop Duurzame Inzetbaarheid

 
U wilt werknemers die met plezier naar hun werk gaan, productieve arbeidskrachten die betrokken zijn bij hun werk. Daarvoor moeten zij mentaal en fysiek in goede conditie zijn. Dat is wat duurzame inzetbaarheid in essentie is. Door de gezondheid en vitaliteit van uw werknemers centraal te stellen, vergroot u het werkplezier en daarmee de betrokkenheid van uw werknemers. U bevordert de inzetbaarheid, verhoogt de productiviteit en beperkt de verzuimkosten. Maar hoe maakt u hier werk van? Aon heeft workshops ontwikkeld om concrete invulling te geven aan uw doelstellingen rondom duurzame inzetbaarheid.

Workshop: #168 uur – hoe breng jij de balans aan in jouw uren?
Als je aan het werk bent, denk je aan het werk, maar ook aan thuis. Als je thuis bent, dan kun je waarschijnlijk het werk maar niet loslaten. Wat is de impact van jouw ‘to-do-lijstjes’ van je werk én van huis? Zie je deze los of gaan ze in elkaar over? En wat is de impact op jouw inspanning en ontspanning? Als je er last van hebt, dan is de balans waarschijnlijk verstoord. En dat is niet erg! Je bent zeker niet de enige en met een simpele oefening is hier al iets aan te doen. Een eerste stap om te bepalen hoe het met jouw balans tussen werk en privé gesteld is, is jezelf afvragen waaraan je je tijd besteedt: wat doe jij met 168 uur?

We kunnen het zelfs nog verder doorvoeren. De #168 uur is de 24/7 benadering; Focus op de traditionele werkweek (5 x 24) is de klok van #120 uur. Hoe vullen medewerkers de ‘werkweek’ in qua oplaadmomentjes? Of is dat echt alleen in het weekend van 48 uur? Vergelijk je ideale tijdsindeling met je huidige activiteiten en trek conclusies. Moet je veel veranderen aan je huidige weekindeling om er je ideale indeling van te maken? Wat zijn de grootste verschillen en hoe kun je deze verschillen wegwerken? Wat heb je daarvoor nodig?

Aon helpt medewerkers om hier inzicht in te geven en te werken aan de eigen oplaadmomentjes.

Workshop ‘Grip op (werk) stress’
Werkgerelateerd verzuim is in 36% van de gevallen het gevolg van werkstress. Stresssignalen signaleren en goed omgaan met stress is daarom essentieel voor uw organisatie en werknemers. Tijdens de workshop ‘Grip op (werk)stress’ leren deelnemers wat werkdruk is, wanneer en hoe werkdruk ontstaat, welke stressfactoren er zijn en wat de effecten daarvan zijn. Men leert effectief om te gaan met werkdruk door beschikbare regelmogelijkheden te benutten, door tijdig stresssymptomen te herkennen en er op een gezonde en daadkrachtige manier op in te spelen.

Workshop ‘Fit for the Job’
Door snelle technologische ontwikkelingen en de toenemende vergrijzing moeten we ons werk anders inrichten en verdelen. Veranderingen vragen van werknemers dat ze flexibel zijn en dat ze mentaal en fysiek fit blijven. Vandaag zijn andere competenties, vaardigheden en gedrag nodig dan morgen. Bij de workshop ‘Fit for the Job’ werken uw medewerkers actief aan werkvermogen en wendbaarheid. We gaan dieper in op kwaliteiten, (onbenutte) talenten en mogelijkheden. Deelnemers krijgen meer inzicht in wat ze kunnen en willen. Ook leren ze hun competenties en kennis optimaal in te zetten om te bereiken wat ze voor ogen hebben.

Workshop ‘Werkgeluk’
Wat is werkgeluk eigenlijk? Een tevreden medewerker is niet per definitie een gelukkige medewerker. Werkgeluk richt zich op wat de inrichting van het werk doet met medewerkers, oftewel: welke uitdagingen hebben zij in het werk, bestaat er voldoende autonomie om het werk te mogen doen en welke voldoening of energie geeft het werk dat ze doen? Tijdens de workshop ‘Werkgeluk’ leren medewerkers wat werkgeluk bevordert en wat hen belemmert. Door het volgen van deze workshop leren medewerkers eigenaarschap te nemen en bewuster te zijn van wat hun werkgeluk bevordert.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de workshops van Aon? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder te werken aan duurzame inzetbaarheid.