Netherlands

Verzuimkosten beheersen? Investeer dan in vitaliteit

 

Ruim 90% van werkgevers ziet verzuim als een van de grootste bedrijfsrisico’s

Ingegeven door veel factoren vertonen mensen (wereldwijd) in toenemende mate een behoefte aan balans. Wellbeing - het welzijn - van medewerkers wordt daarmee steeds relevanter en de noodzaak groeit om hier op de werkplek van vandaag de dag rekening mee te houden.

Medewerkers van een organisatie houden er hun eigen levensstijl op na. En die levensstijlen zijn (gelukkig) erg divers. Maar niet iedereen vertoont hetzelfde niveau van fysieke of mentale gezondheid. En ook het werk op zich beïnvloedt het persoonlijk welzijn. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Een gezonde werknemer is gelukkiger en presteert beter. Het is een positieve ontwikkeling dat werkgevers in toenemende mate over de verantwoordelijkheidsvraag heen stappen en een proactieve rol aannemen als facilitator van gezondheid van medewerkers.

 

Whitepaper - Vitaliteit en productiviteit

Whitepaper

Veel organisaties focussen zich bij verzuim met name op de verzuimende werknemers (gemiddeld 4 %). Maar hoe zit het met de 96% van uw mensen die wel aan het werk zijn en u aan het werk wilt houden? Zo lang en vitaal mogelijk. Stop met enkel sturen op verzuim en start met investeren in vitaliteit en inzetbaarheid. Lees hoe.

Download whitepaper

 
 

Infographic - Investeren in vitaliteit en productiviteit

Whitepaper

Hoe beperkt en beheerst u de verzuimkosten? Ons advies: investeer in vitaliteit. In bijgaande infographic leest u waar te starten en hoe u gezond, positief gedrag stimuleert. En wat het oplevert.

Bekijk de infographic

 
 

Neem contact op

Bent u benieuwd hoe u uw vitaliteitsbeleid zo optimaal mogelijk inzet in uw organisatie? Wij helpen u graag.