Netherlands

EMEA Health Survey 2018

 

Wat zijn de grootste zorgen voor werkgevers ten aanzien van hun gezondheidsbeleid? Hebben ze al een gezondheidsstrategie en zo ja: meten ze die ook? Voor de tweede keer legde Aon deze en andere vragen voor aan meer dan 900 werkgevers uit 25 sectoren, verdeeld over 35 landen – samen goed voor 2,7 miljoen medewerkers. Daarmee vormen de resultaten van de EMEA Health Survey 2018 een unieke benchmark voor HR-professionals en andere verantwoordelijken voor de gezondheid van medewerkers wereldwijd.

 Zowel op regio- als op landenniveau laten de resultaten zien wat volgens werkgevers de belangrijkste issues zijn ten aanzien van hun gezondheidsbeleid en strategie op het gebied van personele risico’s. Die inzichten doen ertoe, want gezond personeel is cruciaal voor de continuïteit en prestaties van elke organisatie.

Koplopers duurzame inzetbaarheid
De opvallendste bevinding dit jaar is dat alleen Nederlandse werkgevers duurzame inzetbaarheid in hun top drie gezondheidsissues plaatsen. Daarmee lopen zij internationaal voorop ten aanzien van duurzame inzetbaarheid.

Een greep uit de overige resultaten:

  • Bijna alle werkgevers (95%) erkennen dat ze een rol hebben in het bevorderen van de gezondheid van werknemers.
  • 65% noemt (werk)stress en geestelijke gezondheidsproblemen als de voornaamste aandachtspunten.
  • Slechts 12% meet nu de uitkomsten van gezondheidsbeleid. Ruim driekwart (77%) geeft aan prestatiemonitoring te willen gaan invoeren.
  • Nog geen kwart (23%) maakt voor interventies gebruik van zijn verzekeringsbudget.
Bent u benieuwd naar het volledige rapport of de Nederkandse samenvatting? Download dan nu uw gratis exemplaar via onderstaande buttons.