Netherlands

Tijdelijke uitbreiding verzekeringsdekkingen voor zorginstellingen in verband met het coronavirus

 

Aon volgt het coronavirus (COVID-19) op de voet. Op onze speciale internetpagina delen onze experts, elk vanuit hun eigen risico-expertise, artikelen, de laatste inzichten en hun visie op de actuele ontwikkelingen.

Vrijwel alle ziekenhuizen en zorginstellingen zijn druk bezig om hun (intensive care) capaciteit te vergroten en om hun medewerkers en cliƫnten (extra) te beschermen tegen het coronavirus.

Om ziekenhuizen en zorginstellingen de ruimte te geven alles te doen wat zij nodig achten, heeft Aon aan verzekeraars gevraagd hun dekking op een aantal cruciale onderdelen tijdelijk uit te breiden.

Op dit moment hebben sommige verzekeraars de volgende uitbreidingen toegezegd:


Aansprakelijkheid

 

Zijn medewerkers van wie de BIG-registratie na 1 januari 2018 is verlopen, meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering?

Medewerkers wiens BIG-registratie na 1 januari 2018 is verlopen, zijn tijdelijk meeverzekerd op de aansprakelijkheidspolis van de zorginstelling, zodat zij indien nodig ingezet kunnen worden.

Is de opvang van kinderen van zorgmedewerkers meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering?

Bij veel verzekeraars is de opvang van kinderen van zorgmedewerkers tijdelijk meeverzekerd op de aansprakelijkheidspolis van de zorginstelling.


Rechtsbijstand

 

Zijn medewerkers van andere instellingen, die komen helpen, verzekerd op de rechtsbijstandverzekering?

In een aantal gevallen kunnen zorginstellingen die medewerkers ‘lenen’ van collega-instellingen, die betreffende medewerkers tijdelijk meeverzekeren op hun BIG-rechtsbijstandverzekering.


Gebouwen

 

Is het vervoer van beademingsapparatuur en andere intensive-care-instrumenten verzekerd?

Voor het vervoer van beademingsapparatuur en andere intensive-care-instrumenten is tijdelijk een extra bedrag op de Medical Centre Polis meeverzekerd.

Zijn tijdelijke zorglocaties/noodvoorzieningen verzekerd?

Een ziekenhuis of zorginstelling kan tijdelijke zorglocaties (zoals tenten) en andere noodvoorzieningen nu tijdelijk meeverzekeren op haar brandpolis.