Netherlands

Het coronavirus en de vitaliteit van uw medewerkers

 

Zó kan uw personeel zo gezond en productief mogelijk thuiswerken

Vanwege het coronavirus moeten we zoveel mogelijk binnenblijven en thuiswerken. Steeds meer bedrijven sluiten tijdelijk de deuren; hun medewerkers werken op afstand. Veel van hen zijn dat al enigszins gewend, maar continu thuiswerken is toch anders. Ook levert het nieuwe uitdagingen op. Op deze pagina leest u hoe u uw medewerkers kunt ondersteunen om vitaal, gezond en productief te blijven.

Voor- en nadelen van het werken vanuit huis

Thuiswerken kan voordelen hebben voor de vitaliteit van uw medewerkers. Zo kunnen ze hun werkdagen misschien beter indelen, worden ze minder afgeleid, vervalt hun reistijd of kunnen ze sporten tijdens de werkdag. Maar er zijn ook nadelen, die kunnen verergeren als het thuiswerken vanwege COVID-19 lang duurt. Zo voelen sommige medewerkers zich geïsoleerd of angstig. Misschien hebben ze moeite om privé- en werktijd te scheiden of lukt het niet om productief te zijn in een druk gezin.

Hoe kan ik de vitaliteit van mijn medewerkers ondersteunen?

Tijdens de coronacrisis ligt uw focus op de steun aan uw medewerkers, hun veiligheid en gezondheid. Terecht. U vraagt zich af hoe u de vitaliteit van uw medewerkers kunt stimuleren: emotioneel, fysiek, sociaal, financieel en praktisch gezien (werkmethoden). In dit document geven we u bij ieder vitaliteitsaspect tips en adviezen. U krijgt antwoord op vragen als: ‘Hoe kan mijn personeel hun werkplek thuis optimaal inrichten?’. En: ‘Hoe kan ik helpen te voorkomen dat mijn medewerkers zich geïsoleerd gaan voelen?’.

Download de vitaliteitsadviezen

 

De praktische suggesties uit dit document kunt u gebruiken als aanvulling op uw bestaande beleid en ze kunnen uw medewerkers helpen om voor hun eigen vitaliteit te zorgen. Vanuit Aon kunnen wij u hierin bijstaan, met onze eigen dienstverlening en onze samenwerking met diverse specialisten.

Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de overzichtspagina