Netherlands
 

Webinar ‘Bestuurdersaansprakelijkheid en governance: de impact van NIS2 op organisaties’

 

NIS2 Insights - webinar 2

Bekijk het webinar

In oktober 2024 wordt de nieuwe cyberwetgeving op basis van de EU-richtlijn NIS2 van kracht. De wet zal toezien op de cyberveiligheid van ‘belangrijke’ en ‘essentiële’ bedrijven en organisaties. Maar ook veel leveranciers zullen vanuit contractuele verplichtingen moeten voldoen aan de aangescherpte eisen. Met onze webinar-serie NIS2 Insights bereiden onze experts directies en beleidsbepalers zo goed mogelijk voor op de impact op organisaties. Dat doen zij op basis van de ontwikkelingen van dat moment.

Bestuurdersaansprakelijkheid en governance
NIS2 vraagt van bestuurders en het hoger management om binnen en buiten de organisatie verschillende cyberrisico’s te kunnen herkennen en inschatten. Door hier tijdig op te reageren en te acteren, kunnen zij bewustere en betere keuzes maken over cyberveiligheid. Vanuit de regelgeving wordt een workshop voor bestuurders verplicht gesteld. Tijdens dit webinar zoomen we daarom in op de bestuurdersaansprakelijkheid en de voorbereiding op deze workshop.

Gastspreker Nynke Brouwer
Advocaat Nynke Brouwer is gespecialiseerd in aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met als specifiek aandachtsgebied cybersecurity. Tijdens het webinar zal zij dieper ingaan op de impact van NIS2 op de bestuurdersaansprakelijkheid en governance.

Onderwerpen van het webinar

  • Highlights van het eerste NIS2-webinar ‘Is NIS2 van toepassing op uw organisatie?’
  • Welke (informatiebeveiligings)wetgeving kunnen we de komende tijd verwachten (DORA – CRA – NIS2)?
  • De impact van NIS2 op bestuurdersaansprakelijkheid en governance
  • Hoe helpt Aon u als bestuurder of als CISO in de aanloop naar de NIS2-wetgeving?

Over Nynke Brouwer
Nynke Brouwer is advocaat sinds 2011 en is gespecialiseerd in cybersecurity, databescherming en incident response services. Zij heeft specifieke kennis op het gebied van cyberverzekeringen. Daarnaast heeft zij ruime ervaring met het adviseren en procederen voor een breed scala aan cliënten, waaronder verzekeraars en makelaars, zorginstellingen en overheden. Nynke kreeg de landelijke titel Legal Woman of the Year in 2021 (www.legalwomen.nl). In datzelfde jaar promoveerde zij aan de Radboud Universiteit op het proefschrift 'A Legal Perspective on Cyber Insurance' (De cyberverzekering vanuit civielrechtelijk perspectief), uitgegeven door Wolters Kluwer. Nynke schreef haar proefschrift als buitenpromovendus in vier jaar, naast haar werk als advocaat en blijft als research fellow verbonden aan het Radboud Business Law Institute.

Meld u nu aan
Dit webinar is afgestemd op (eind)verantwoordelijken voor de cyberweerbaarheid van organisaties, zoals de CISO en bestuurders. Via onderstaand formulier kunt u zich nu vrijblijvend en kosteloos registreren en ontvangt u de on demand-link per e-mail.

 

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.