Netherlands

De rol van de risicomanager bij het managen van cyberrisico’s

 

Stap in op de circulaire strategie

De rol van de risicomanager is de laatste jaren flink veranderd. Om uw organisatie te beschermen wordt het steeds belangrijker om actief op mogelijke dreigingen te reageren. Goed cyberrisicomanagement helpt u niet alleen schade te voorkomen, maar ook beter te reageren wanneer u er toch mee te maken krijgt. Om te bepalen waar goed cyberrisicomanagement voor uw organisatie begint en eindigt, is het goed om u te verdiepen in drie belangrijke vragen:

Wat betekent goed cyberrisicomanagement voor u?
Om te weten wanneer u goed beveiligd bent tegen cyberrisico’s, brengt u eerst in kaart welke risico’s er voor uw organisatie spelen en in hoeverre u zich hiertegen kunt beschermen. Denk niet alleen aan bedrijfsonderbreking en IT-kosten, maar ook aan juridische consequenties, claims van klanten en reputatieschade. Hoe zorgt u dat u als risicomanager dit overzicht heeft en behoudt?

Wat zijn de belangrijkste kwetsbaarheden en cyberrisico’s?
Iedere organisatie is anders. De inschatting van de cyberrisico’s die u loopt, hangen af van de activiteiten die u uitvoert en de gevoeligheden die binnen uw organisatie spelen, zoals technologie en gegevens. Maar weet u ook welke factoren uw organisatie extra kwetsbaar maken voor cyberincidenten?

 

Wat is het voordeel van een circulaire aanpak van cyberrisico’s?
Wanneer u als risicomanager vanuit een circulaire aanpak werkt, versterkt dit de weerbaarheid van uw organisatie aanzienlijk. U bent niet langer passief, maar reageert actief op mogelijke dreigingen. In ons visiedocument leest u alles over deze vragen en over de voordelen van een circulaire aanpak van cyberrisicomanagement.

Lees over uw rol bij de circulaire aanpak van cyberrisico’s

 
 

Vragen?
Heeft u vragen over cyberrisico’s en hoe u hier als risicomanager mee aan de slag kunt? Laat het ons weten. De cyberspecialisten van Aon helpen u graag verder met advies op maat in elke fase van de aanpak van cyberrisico’s.

 

Baseer uw cyberrisicomanagement op harde cijfers
Om te kunnen bepalen of u uw cyberrisicomanagement op orde is, is het nodig eerst de impact te bepalen van mogelijke incidenten. Door de gevolgen te kwantificeren, neemt u beter onderbouwde beslissingen over de maatregelen die u moet nemen. De Cyber Impact Analyse helpt u hierbij.