Netherlands

Houd de impact van incidenten beheersbaar met BCM

 

Ontwikkelingen zoals het coronavirus, cybercrime en Brexit kunnen grote impact op uw organisatie hebben. Hoe zorgt u ervoor dat u goed bent voorbereid op verstorende invloeden van buitenaf? En hoe beperkt u effectief de gevolgen ervan op uwe continuïteit? Juist in moeilijke tijden wilt u laten zien wat uw organisatie waard is en het vertrouwen van uw klanten behouden.

Beperk schade en bescherm de continuïteit
Om succesvol te blijven, is het belangrijk en uw bedrijf in alle omstandigheden draaiende te houden. Met business continuity management (BCM) brengt u vooraf de belangrijkste risico’s voor de continuïteit van uw organisatie in kaart. U onderzoekt welke gevolgen dit mogelijk heeft voor uw bedrijf, kwantificeert de financiële impact van bedrijfsschade en stelt vooraf vast welke maatregelen u kunt nemen. Al deze informatie brengt u samen in een Business Continuity Plan (BCP). Met dit plan beperkt u de bedrijfsschade en het klantverlies tot een acceptabel niveau. U bespaart veel tijd en geld en beschermt het voortbestaan van uw bedrijf. Tot slot verhoogt u de effectiviteit van het Business Continuity Plan door het plan regelmatig te beoefenen met uw crisisteam, de resultaten te evalueren en verbeteringen door te voeren.

Effectieve aanpak
Onze aanpak voor BCM is ‘back to basics’ en puur gericht op het behalen van de gewenste effectiviteit. Belangrijke uitgangspunten zijn:

  • Resultaatgericht: focus op datgene wat waarde toevoegt aan uw organisatie;
  • Ondersteuning van het management bij het stellen van prioriteiten;
  • Bedrijfsdoelen vertalen naar te behalen continuïteitsdoelen + bepalen en meten van prestaties (KPI’s);
  • In de praktijk bewezen methoden en maatregelen voor een efficiënte en effectieve aanpak;
  • Risico’s vertalen naar scenario’s en de mogelijke financiële impact kwantificeren;
  • Risicobewustzijn van organisatie vergroten en management juiste beslissingen laten nemen.

Vragen over BCM? Wij helpen u graag
Heeft u vragen over business continuity management? Neem dan contact op met onze ervaren experts. Zij helpen u graag het succesvol implementeren van BCM binnen uw organisatie om zo de bedrijfscontinuïteit te versterken.