Netherlands
 

Risk & Resilience: laat risicomanagement, continuïteitsmanagement en crisismanagement elkaar versterken!

 

Er zijn veel bestaande en steeds ook nieuwe risico’s waar uw organisatie rekening mee moet houden en die uw organisatie hard kunnen raken in de huidige volatiele wereld. En begin 2020 kwam daar ook nog COVID-19 bij. Veel organisaties voelden zich overweldigd.

Resilience: geen silo’s, maar een overkoepelende risico-aanpak

Omdat er geen eenduidige manier is om risico’s te beheersen, moet elk risico apart benaderd worden. Maar wel op een integrale wijze, waarbij de disciplines risicomanagement, crisismanagement en continuïteitsmanagement op een logische manier samengebracht worden. Met deze aanpak bouwt u aan een veerkrachtige resilient organisatie. Op deze pagina vindt u actuele relevante content over genoemde thematiek, verzameld door onze experts. Tevens kunt u zich hier aanmelden voor de webinars uit de Risk&Resilience-serie.
 

Alex van den Doel
Managing Director
Global Risk Management

Abderrahman Kaouass
Lead Resilience

Sonja Janicijevic
Practiceleader
Risicomanagement 

Iwan Drost
Practiceleader
Continuiteitsmanagement

Menno Jansen
Practiceleader
Crisismanagement

 
Terugkijken webinar cybermonday
Terugkijken webinar Cybermonday

Op 29 november -Cybermonday- bespraken wij de meest recente ontwikkelingen op het gebied van ransomware.
grsm 2021 Infosheet Cybercrisismanagement

De grootste uitdagingen van cybercrises.
grsm 2021 Global Risk Management Survey 2021

Om de twee jaar ondervraagt Aon duizenden risicomanagers wereldwijd om vast te stellen wat de belangrijkste risico's en uitdagingen van hun organisatie zijn. Cyberrisico steeg met stip naar plaats 1.
Webinar top 10 risico's Terugkijken webinar: de nieuwe top 10 risico’s

Op 28 oktober bespraken onze specialisten de nieuwe top 10 risico’s zoals die uit onze kersvers uitgebrachte Global Risk Management Survey blijken. Wat betekent dit voor uw risicomanagement in 2022?
Webinar crisisaanpak Terugkijken webinar Risky Friday: Adequaat reageren op een crisis

Op 5 november hebben wij samen met u gekeken hoe u snel en adequaat kunt reageren op een mogelijke crisissituatie. We bespraken nieuwe trends op het gebied van crisismanagement en gaven tips.
Webinar crisisaanpak CFO magazine interview: harde markt

Jolande Waterschoot licht in dit interview met CFO magazine de toenemende rol van risicomanagement toe en deelt 7 tips waarmee organisaties kunnen anticiperen op de harde markt.
Webinar crisisaanpak Risky webinar cybercrisismanagement terugkijken

Tijdens het webinar op 16 september bespraken onze specialisten het belang van een integrale crisisaanpak. Weet u wat u te doen staat?
5 mythen rondom ransomware 5 mythen rondom ransomware

Ransomware-aanvallen beheersen de krantenkoppen steeds vaker en vormen een van de grootste dreigingen op het gebied van cyberrisico’s. Wij zetten de hardnekkigste misverstanden over dit type cyberrisico voor u op een rij.