Netherlands

Levensloop - Werkgever

Levensloop is een product dat door uw werknemers langere tijd gebruikt zal worden, vaak tot kort voor hun pensioen. Een aantrekkelijk maar ook solide product heeft dan ook de voorkeur. De keuze voor de uitvoerder ligt bij de werknemer. U als werkgever zou dus in theorie (maar waarschijnlijk wordt dat ook praktijk) met erg veel uitvoerders te maken kunnen krijgen, hetgeen u een administratieve last oplevert.

Collectieve levensloopregeling

U bent niet verplicht een collectieve levensloopregeling aan te bieden. Echter bent u als werkgever wel verplicht mee te werken aan de financiële kant van de regeling. U wordt dan geconfronteerd met diverse uitvoerders die elk hun eigen procedures hebben. Om te voorkomen dat u veel tijd en geld kwijt bent aan deze regeling adviseren wij een collectieve levensloopregeling.

Zo'n collectieve levensloopregeling biedt u als werkgever diverse voordelen. U behoudt het overzicht en voorkomt een onnodige druk op uw HR-administratie. Bovendien kunt u de 'eigen' levensloopregeling presenteren als onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket. Daarbij zal Aon uw werknemers informeren betreffende de levensloopregeling.
Meer weten? Expand
* Verplicht veld  Email Error
Formulier sluiten