Netherlands

ESG en CSRD

 
Energietransitie

Duurzaamheid als strategie voor toekomstbestendigheid

Bedrijven en organisaties komen steeds meer onder een loep te liggen als het gaat om duurzaamheid op het gebied van mens, milieu en maatschappij. U dient in te spelen op de veranderende verwachtingen rondom ESG (Environment, Social & Governance) van belanghebbenden zoals regelgevers, investeerders, klanten, verzekeraars en medewerkers.

Daarnaast krijgen meer bedrijven en organisaties in 2025 te maken met de verplichte rapportage, vanuit de EU-richtlijn CSRD. ESG levert dus kansen, maar ook risico’s op en dient daarom een integraal onderdeel uit te maken van uw ambities en strategie. Zo blijft u weerbaar, relevant en kunt u meerwaarde blijven creëren in een veranderende wereld.

CSRD-rapportage: waar te beginnen?
Om de vraagstukken op het gebied van mens, milieu en maatschappij te beantwoorden en te rapporteren, is het belangrijk eerst te bepalen wat uw eigen ambities op ESG-vlak zijn en aan welke wettelijke eisen (CSRD) u moet voldoen. Welke ESG-positie wilt u innemen, en wat zijn uw doelen? De beslissingen die u nu neemt om uw ESG-prioriteiten (per pijler) te identificeren en aan te pakken, hebben grote invloed op uw toegang tot risk capital, finance capital en human capital in de toekomst. Zorg er daarom voor dat u ESG tijdig verankert in uw strategie.

Environment

Ecologische voetafdruk en klimaatrisico’s
 

Lees meer

Social

Impact op mens en maatschappij
 

Lees meer

Governance

Bestuurlijke verantwoordelijkheid en compliancy

Lees meer
 

Datagedreven, geïntegreerde en persoonlijke aanpak
Om ESG-risico’s aan te pakken en tegelijkertijd kansen te benutten, is een geïntegreerde aanpak nodig. We helpen u te bepalen hoe uw organisatie er op dit moment voor staat, welke ESG-onderdelen relevant zijn voor uw strategie en op welke pijlers u wilt focussen. Het doel is om ESG binnen uw organisatie te integreren op een manier die past bij uw ambities, verplichtingen en strategie. Met onze datagedreven aanpak voorzien wij u van analyses, diagnoses en advies. Ons advies is volledig afgestemd op de behoeften van uw organisatie, uw sector en uw belangrijkste stakeholders binnen en buiten de organisatie. Op basis daarvan bepaalt u uw prioriteiten en te nemen acties.

Onze belofte
Door samen te werken met Aon kunt u rekenen op inzicht, expertise en ondersteuning. Uw heldere koers voor de toekomst en duidelijke identiteit als werkgever maken uw organisatie weerbaar, zorgen voor concurrentievoordeel en helpen u getalenteerde medewerkers aan te trekken en betrokken te behouden. Wij helpen u de door uw organisatie geformuleerde ESG-doelstellingen te bereiken en te rapporteren, waarmee u bijdraagt aan een betere wereld voor uw mensen, uw organisatie en uzelf.

Wilt u direct meer weten?
Wij helpen u graag met antwoord op uw vragen. Neem contact met uw accountmanager of een van onze adviseurs zoals hieronder vermeld.

 
 
Contact
Sonja Janicijevic Bac ARM
Senior Consultant Global Risk Consulting
+31 (0)6 5516 3040
[email protected]
Merle Bos
Health & Human Capital Consultant
06 - 138 202 44
[email protected]
     
Contact
Wouter Bosschaart
Climate Change, Energy Transition, and ESG lead
+31 627 070 532
[email protected]

 
Ralf Willems
Managing Consultant
Cyber Solutions
06 51 99 29 25
[email protected]