Netherlands

Linda wilde een leefstijlverandering

 

Linda wilde gezonder leven en stopte daarom met roken. Wrang genoeg stapelden de problemen zich vanaf dat moment op. Haar gewicht schoot omhoog. In een mum van tijd gaf de weegschaal 25 kilo meer aan. Toch hield ze vol. En met hulp van werkgever BAM onderging ze een heuse leefstijlverandering. “Dit geeft mij inzicht. Ik weet nu hoe ik gezonder kan leven en als ik zondig dan is dat bewust.” Lees haar verhaal.

Een crashdieet zag Linda niet zitten. Liever ging ze voor de lange termijn. Daarom vroeg ze haar werkgever BAM of ze mee mocht doen aan een daily lifestyle programma. “Een voedings- en bewegingscoach namen mijn leven onder de loep en gaven me ijzersterke adviezen om mee aan de slag te gaan. Dat leverde me heel veel inzichten op. Zo kwam ik erachter dat ik geen realistisch beeld had van portionering. Daardoor at ik elke dag te veel.”

“Ik wilde best gezonder gaan leven, maar ik had daar wel handvatten bij nodig.”

 

Bewustwording
“De eerste keer dat de voedingscoach bij mij langskwam, trok ze meteen de koelkast open. Dat was confronterend. Ook moest ik een eetdagboek bijhouden. Op basis daarvan gaf ze me nuttige adviezen. Een stamppot met uitgebakken spekjes is bijvoorbeeld al lekker op zich. Daar hoeft geen vette rookworst meer bij. Fijn was dat er rekening werd gehouden met mijn levensstijl. Ik sport bijvoorbeeld vrij veel, dan moet je niet ineens koolhydraatarm gaan eten.”

“Een salarisverhoging is leuk, maar door je werkgever gehoord en gesteund worden, is pas echt goud waard.”

 

Gezonder en blijer
Toen Linda begon met haar leefstijlverandering, woog ze 115 kilo. In 5 maanden tijd viel ze 15 kilo af. Ze ging van kledingmaat 50 naar 46. En hoewel het programma bijna ten einde is, weet ze dat de effecten blijvend zijn. “Ik begin nu de voordelen van stoppen met roken en deze gezonde, nieuwe levensstijl te merken. Ik heb meer energie, zit lekkerder in mijn vel en ben een vrolijker mens. Het gaat gewoon allemaal net wat makkelijker, zowel zakelijk als privé.”

 
 

Check de vitaliteit van uw organisatie

Benieuwd hoe het staat met de vitaliteit in uw organisatie? Check het met onze Quickscan Vitaliteit en ontvang een persoonlijk rapport met inzicht in hoe strategie, processen, werkomgeving en medewerkers zich verhouden tot het gemiddelde.

Doe de Quickscan Vitaliteit