Netherlands

Mentale gezondheid: 'Stille' uitdagingen begrijpen

 

Emotioneel evenwicht kan net zo belangrijk zijn als fysieke gezondheid bij het onderhouden van vitale en veerkrachtige arbeidskrachten. Sterker nog, studies hebben aangetoond dat goed aangepaste individuen 20 procent meer kans hebben om deel uit te maken van bloeiende teams. Echter, depressie, een van 's werelds meest voorkomende medische aandoeningen, treft wereldwijd meer dan 300 miljoen mensen; de bijbehorende kosten bedragen alleen al in de VS jaarlijks $ 210 miljard.

 

Bedrijven kunnen deze invloed van een goede gezondheid ondersteunen door hun werkomgeving te evalueren en problemen aan te pakken die de mentale gezondheid van medewerkers negatief beïnvloeden. Onderdelen van een mentale gezondheidsstrategie kunnen zijn: bewustzijn vergroten, stigma verminderen en programma's voor mentale ondersteuning.

Download whitepaper


 

Invloed van werkstress op mentale gezondheid

De coronatijd heeft de werkdruk verhoogd en daardoor is het risico op burn-outs flink gestegen. Organisaties en medewerkers moeten daarom op zoek naar een nieuwe werk-privébalans. We helpen u graag bij het vormen van een effectieve aanpak tegen werkstress, met tips uit de praktijk en onze visie op vitaliteit.

 

Onderzoek mentale gezondheid

Vitaliteit of de algemene gezondheid van medewerkers heeft in toenemende mate aandacht van werkgevers. Aon voerde daarom op wereldwijd niveau onderzoek uit naar de mentale gezondheid van medewerkers en de rol die werkgevers spelen rond preventie en ondersteuning. Het onderzoek is uitgevoerd in het eerste kwartaal van 2019 en er hebben 168 respondenten aan deelgenomen.

Lees meer