Netherlands

Leg nu de passende stukken op weg naar de WTP

 

De nieuwe pensioenwet is al van start gegaan. Veel werkgevers realiseren zich nog niet dat ook zij een belangrijke rol spelen in de transitie naar het nieuwe stelsel. Of ze zijn ervan overtuigd dat ze nog ruim de tijd hebben. Maar dat is echt een misvatting.

Wat kunt en moet u nu al doen om straks niet in de problemen te komen? In deze podcast-serie geeft Frank Driessen, Head of Wealth bij Aon Nederland antwoord op deze vragen. Hij gaat in gesprek met verschillende deskundigen en met werkgevers die al gestart zijn. Waar lopen zij in de praktijk tegenaan en wat zijn de juiste stappen op weg naar 2028? Luister hieronder de Pensioenpuzzel podcast.

Pensioenpuzzel - Aflevering 1
In deze aflevering spreken we met Edward van Vierzen, HR directeur bij Nationale-Nederlanden en Anton Bonte, senior client consultant bij Aon, over wat er op allemaal komt kijken bij de Wet toekomst pensioenen en waarom u nu al moet beginnen. Luister nu aflevering 1.
Pensioenpuzzel - Aflevering 2
In aflevering 2 van de pensioenpodcast is Hans Vos te gast. Hij is Financieel Directeur bij Johnson Controls. Ook schuift Ronald Hagoort, Principal Consultant Retirement bij Aon bij het gesprek aan. Aon modelleert voor Johnson Controls wat de gevolgen zijn van de Wtp en in het bijzonder het nabestaandenpensioen. Luister nu aflevering 2.
Pensioenpuzzel - Aflevering 3
In aflevering 3 van de podcast Pensioenpuzzel is Eric Kramer te gast. Hij is country manager Nederland voor WPP, een wereldwijd opererend mediabedrijf met labels zoals Group M en Wavemaker onder zich. Op een populatie van zo’n 2000 – veelal erg jonge – mensen, moeten er scherpe keuzes gemaakt worden als het om compensatie richting de nieuwe Wtp gaat. Ook schuift Ellen Matthiesen, Client Consultant bij Aon, aan. Luister nu aflevering 3.
Pensioenpuzzel - Aflevering 4
In de vierde aflevering van de podcast zijn Sandra Schouten en Margot van Noordennen te gast, beiden werkzaam op de communicatieafdeling van het Pensioenfonds Notariaat. Terwijl op dit moment nog geen enkel pensioenfonds echt begonnen is met de communicatie richting deelnemers, loopt het Pensioenfonds Notariaat voorop en heeft de bouwtekeningen voor een communicatieplan al klaar. Ook schuift Corine Reedijk, Senior ALM consultant bij Aon, aan om vragen te beantwoorden. Luister nu aflevering 4.