Netherlands

Met de FIT&LEF-regeling van Aon profiteert u optimaal van het nieuwe pensioenstelsel

 

De invoering van de Wet toekomst pensioenen (Wtp) is voor werkgevers een natuurlijk moment om hun arbeidsvoorwaarden te moderniseren. Om daarbij te helpen heeft Aon de FIT&LEF-regeling in het leven geroepen. Met deze unieke regeling geeft u uw medewerkers een instrument in handen waarmee ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun financieel welzijn.

Zelf financiële keuzes maken
Volgens Aon past het nieuwe pensioenstelsel beter bij deze tijd en de veranderde maatschappij. Bovendien biedt de nieuwe wetgeving werkgevers de mogelijkheid om hun medewerkers meer zeggenschap te geven over de invulling van de arbeidsvoorwaarden salaris en pensioen. Daarmee krijgen werknemers de ruimte om zelf de financiële keuzes te maken die hen in elke levensfase op een passende manier ondersteunen.

Flexibiliseren pensioenbudget
Pensioen is traditioneel gezien ‘inkomen voor later’. Het fiscale kader dat het inkomen na pensionering binnen de wetgeving ondersteunt, beperkt echter de vrijheid van het individu. Dit terwijl belangrijke gebeurtenissen in het leven van de medewerkers in de nabijere toekomst ook om (aanvullend) inkomen vragen. Denk aan omscholing, ziekte, studie van de kinderen, mantelzorg of investeringen om het huis te verduurzamen. Om hieraan tegemoet te kunnen komen en een deel van het pensioenbudget te flexibiliseren heeft Aon de FIT&LEF-regeling in het leven geroepen.

  • De FIT-regeling (Finance In Time) genereert een inkomen naast de AOW. Deze regeling biedt extra zekerheid, ook als de werknemer ziek wordt en zorgt voor een inkomen voor de partner als de medewerker overlijdt.
  • De LEF-regeling (Life Event Flex) is een salariscomponent die al naar gelang de keuze van de medewerker kan worden ingezet als bruto inkomen, voor eigen spaar- en beleggingsdoelen of als pensioenpremie. Met de LEF-regeling kunnen medewerkers hun plannen eerder realiseren of juist extra financiële zekerheid creëren voor na de pensionering.

Werken aan welzijn van medewerkers
Bedrijven die de veranderingen in de pensioenwetgeving aangrijpen om vol in te zetten op het financieel welzijn van hun medewerkers kunnen straks het onderscheid maken op de arbeidsmarkt. Investeren in het welzijn van medewerkers is een goede manier om talent aan te trekken en te behouden en zodoende te werken aan een duurzame arbeidsrelatie. Aon ondersteunt werkgevers om vanuit een integrale aanpak het welzijn van hun medewerkers te bevorderen. De benadering van Aon wordt binnen HR ook wel amplitie genoemd. Het is een aanpak die het grote geheel overziet, waarin de mens centraal staat en waarmee de betrokkenheid, vitaliteit en veerkracht van medewerkers worden vergroot.

Meer weten?
Met de FIT&LEF-regeling van Aon kunnen bedrijven optimaal profiteren van de Wtp en zich op een positieve manier onderscheiden door hun medewerkers mee te laten beslissen over hun eigen financieel welzijn. Wilt u meer weten over de ruimere en flexibele mogelijkheden? Neem dan contact op met Frank Driessen, CEO Wealth Solutions Aon Nederland.