Netherlands

Innovatie

 

Vergaderen in je joggingbroek met virtual reality. Een app die een potentiële klant de mogelijkheid biedt producten en/of diensten live uit te proberen of ervaren. Het is allemaal minder toekomstmuziek dan u wellicht denkt en het innovatie-plafond is zo hoog als u het legt.

En daar zit vaak het probleem. Want u heeft het druk. En wat is innoveren nou eigenlijk?

Gebrek aan toekomstvisie is dodelijk:

Argumenten om niet te innoveren of het vooruit te schuiven, te over. Maar ondernemen is vooruitkijken en blijven vernieuwen. Technologie, apps en behoeftes die wij nu niet kennen zijn over een aantal jaar ondenkbaar in ons dagelijkse leven.

Aonvation: experimenteren met innovatie

Omdat wij pal staan achter innovatie, kiezen wij voor het avontuur en onbekende. Wij experimenteren met de ideeën waar wij iets in zien. Daarom hebben wij Aonvation in het leven geroepen. Collega’s dragen innovatieve ideeën aan die wij vervolgens samen met u gaan testen. Welk idee is het waard om verder te ontwikkelen?

 

Dit kan zomaar een voorbeeld zijn dat u aanspreekt.

Aansprakelijkheidsadvies voor autonome mobiliteit


 

’s Ochtends in de auto bijslapen of alvast je mails checken voordat je naar kantoor gaat. Of vliegend boven de file een plekje zoeken om te landen en dan weer door. Nu nog alleen onder de Experimenteerwet toegelaten maar voor ons nog verboden. De zelfrijdende auto’s met AI software komen steeds dichterbij. De nieuwe gordels – de rijtaakondersteunende systemen - helpen de bestuurder om het verkeer een stuk veiliger te maken. Aon helpt de adoptie van slimme auto’s, en daarmee ook de toekomst van autonoom rijden, te versnellen.  Met het stimuleren en verzekeren van proeftuinen waar zelfrijdende auto’s worden getest. Niet onbelangrijk in deze mobiliteitsinnovatie: ‘Wie is er in de toekomst aansprakelijk wanneer er zich een ongeval voordoet tijdens het autonoom rijden?’. De maker van de technologie? Van autofabrikant? De bestuurder? Of de beheerder van de weg. Los nog van het cyberrisico’s. Immers onze auto’s zijn al helemaal connected met de buitenwereld.

Lees verder