Netherlands

Innovatie: samen vooruitkijken en blijven vernieuwen

 

Vergaderen in joggingbroek met virtual reality. Een app die een potentiële klant de mogelijkheid biedt producten en/of diensten live uit te proberen of ervaren. Het is allemaal minder toekomstmuziek dan je wellicht denkt en het innovatie-plafond is zo hoog als je het zelf legt.

En daar zit vaak het probleem. Want we hebben het druk. En alles loopt gewoon goed. Of alles loopt juist even niet zo goed. Dus er is geen geld, geen tijd, geen prioriteit. En wat is innoveren nou eigenlijk?

Gebrek aan toekomstvisie is dodelijk

Argumenten om niet te innoveren of het vooruit te schuiven, te over. Maar ondernemen is juist vooruitkijken en blijven vernieuwen. Technologie, apps en behoeftes die wij nu niet kennen zijn over een aantal jaar ondenkbaar in ons dagelijkse leven.

Aonvation: experimenteren met innovatie

Waar past Aon in dit verhaal? Omdat wij pal staan achter innovatie, kiezen wij voor het avontuur en onbekende. Wij experimenteren met ideeën waar wij iets in zien. Wat dat ‘iets’ dan ook moge zijn. Daarom hebben wij Aonvation in het leven geroepen. Collega’s dragen innovatieve ideeën aan die wij vervolgens samen met jou gaan testen.

 

We hebben een aantal innovatieve oplossingen voor jou uitgelicht. Wil je hier met ons verder over in gesprek? Benader ons dan via de Aonvation members rechts op deze pagina.

Intellectueel eigendom: met stip binnen in de top 3

De Assets Top 3 wordt niet langer gedomineerd door machines, bedrijfspanden en mensen, want er is een new kid in town. Vandaag de dag heeft het intellectueel eigendom (auteursrecht, merkenrecht, software, chipsrecht en patenten) een plek veroverd tussen deze, vanzelfsprekend nog steeds, belangrijke assets. En bij veel (met name high tech- en IT-gerelateerde) organisaties staat intellectueel eigendom zelfs op plek één als het gaat om hun meest waardevolle bezit. Aon onderzoekt voortdurend naar nieuwe manieren om de risico’s en uitdagingen die hierbij horen inzichtelijk te maken én oplossingen te bieden.

Lees meer

 
 

Metalchain: blockchain-technologie, maar dan metal

Het Metalchain-project, opgezet door Rabobank, Concord Resources Ltd., Gen10 en Aon, gebruikt Blockchain-technologie om op een platform een transactie aan te bieden. Dat klinkt wellicht minder metal dan de titel doet vermoeden, maar dit is een gamechanger voor de commodity trade industry. Betrokken partijen wordt direct toegang gegeven tot de informatie die voor hen van belang is bij de transactie. Dit zorgt voor meer transparantie, snellere en efficiëntere informatiestromen, lagere foutmarge en kortere totale doorlooptijden.

Lees meer

 
 

Kennisdesk helpt hightech-startups volwassen worden

Zowel de startup als de scale-up willen de zakelijke puberteit overleven en uitgroeien tot een gevestigde naam. Aon’s kennisdesk op de High Tech Campus Eindhoven helpt hen hierbij. Tijdens workshops en kennissessies worden onderwerpen als contracten, financiering, internationale aansprakelijkheid, patenten en cybercriminaliteit uitvoerig behandeld. Maar de kennisdeling werkt ook de andere kant op. Door de aanwezigheid op de campus en de samenwerking met start- en scale-ups leert Aon sneller wat voor technologische innovatie plaatsvindt en hoe wij daar als organisatie van kunnen leren.

Lees meer

 
 

Bijslapen onderweg naar werk

’s Ochtends in de auto bijslapen of alvast je mails checken voordat je naar kantoor gaat. Of vliegend boven de file een plekje zoeken om te landen en dan weer door. Nu nog alleen onder de Experimenteerwet toegelaten maar voor ons nog verboden. De zelfrijdende auto’s met AI software komen steeds dichterbij.

De nieuwe gordels – de rijtaakondersteunende systemen - helpen de bestuurder om het verkeer een stuk veiliger te maken. Aon helpt de adoptie van slimme auto’s, en daarmee ook de toekomst van autonoom rijden, te versnellen. Met het stimuleren en verzekeren van proeftuinen waar zelfrijdende auto’s worden getest. Niet onbelangrijk in deze mobiliteitsinnovatie: ‘Wie is er in de toekomst aansprakelijk wanneer er zich een ongeval voordoet tijdens het autonoom rijden?’. De maker van de technologie? Van autofabrikant? De bestuurder? Of de beheerder van de weg. Los nog van het cyberrisico’s. Immers onze auto’s zijn al helemaal connected met de buitenwereld .

Lees meer

 
 

Wat als je gericht kunt investeren in high-performing collega’s?

Wat hebben artificial intelligence, gamification en psychometrie (en wat is dat überhaupt?) te maken met het toekomstbestendig maken van medewerkers en aantrekken van talent? Aon’s Assessement Solutions maakt gebruik van online tools om organisaties te helpen digitale uitdagingen aan te gaan en verandering mogelijk te maken. Of het nou het selectieproces is, de training- en ontwikkeling van medewerkers en/of het verhogen van de interne mobiliteit: zij vergroten de kans op succes significant. Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Laat onze klanten je dan overtuigen.

Lees meer