Netherlands

Pensioenvergelijker

 

Grafiek

Als u een DC-regeling heeft, ontvangt u regelmatig een overzicht met een inschatting van het pensioenkapitaal op de pensioendatum en het daarmee aan te kopen pensioen. Daarbij wordt er wellicht onderscheid gemaakt tussen een basis-, optimistisch- en pessimistisch beleggingsrendement. Heeft u daarbij een idee hoeveel kans er is dat het basisscenario werkelijkheid wordt? En hoe hoog is het risico dat het aan te kopen pensioen op de pensioendatum lager is dan u verwacht?

 

Met de Pensioenvergelijker geven wij inzicht in de risico’s die gepaard gaan met DC-regelingen. De premies worden belegd, waardoor de hoogte van het kapitaal niet zeker is.

Waarschijnlijk kunt u niet exact uw eigen situatie nabootsen met behulp van de schuiven boven de grafiek. Wij willen u vooral inzicht bieden in de risico’s. De uitkomsten van uw eigen specifieke situatie worden ook beïnvloed door de Life Cycle en beleggingskosten van uw pensioenuitvoerder, de leeftijdsafhankelijke premiepercentages, etc. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze uitkomsten.