Netherlands

Aon en Naris gaan samenwerken

 

Kennis en software op gebied van risicomanagement samengebracht

Rotterdam, 18 oktober 2018 – Risicoadviseur Aon en ontwikkelaar van risicomanagementsoftware Naris gaan samenwerken. Klanten van Aon krijgen toegang tot de risicomanagementsoftware NARIS GRC. Andersom krijgen klanten van Naris toegang tot de expertise van Aon.

Aon & Naris

Met de samenwerking ontstaat een combinatie van Nederlands’ grootste adviesteam op het gebied van risico- en crisismanagement met de meest gebruikte en pragmatische risicomanagementsoftware.

Als risicoadviseur brengt Aon risico’s in kaart en legt deze vast in een risicoprofiel. Op basis van dit risicoprofiel adviseert Aon over maatregelen die de risico’s beperken, zoals business continuity management, crisismanagement en risicofinanciering. Dit sluit aan op de behoefte bij zowel klanten als regelgevende instanties om de focus bij nieuwe, opkomende risico’s te leggen op het weerstands- en herstelvermogen van organisaties (het zogeheten ‘resilience’).

Naris is een Nederlandse organisatie met 15 jaar ervaring op het gebied van governance, risicomanagement, compliance en audit en heeft met NARIS GRC de meest gebruikte risicomanagementtool in handen.

 

Pragmatisch en actiegericht
“De dienstverlening en expertise van beide organisaties sluiten naadloos op elkaar aan,” stelt Alex van den Doel, Managing Director van Aon Global Risk Consulting. “Dankzij deze samenwerking kunnen onze klanten pragmatisch en actiegericht hun risicomanagement opbouwen en up to date houden. Hiermee zorgen we dat risicomanagement structureel in organisaties wordt ingebed, gekoppeld wordt aan strategische doelstellingen en daardoor helpt om een risicobewuste cultuur op te bouwen die bijdraagt aan de resilience van onze klanten.”

“Het pragmatisch inrichten van governance, risicomanagement, compliance en audit staat hoog op de prioriteitenlijst bij grote en kleine organisaties, zowel in de publieke als private sector,” zegt Erik van Marle, directeur van Naris.. “In de kern is dit vraagstuk van verantwoording en sturing bij iedereen hetzelfde. Aon heeft de knowhow en de middelen om ons te helpen bij de toenemende vraag. Doordat zij onder andere op afstand via NARIS GRC kunnen ‘meekijken’, ervaren klanten continu toegevoegde waarde.”

Over Naris
Risico’s nemen met vertrouwen, dat is waar wij voor staan. Wij hebben de overtuiging dat je ambities kunt realiseren door voldoende risico te nemen. Dit kan alleen als je het vertrouwen hebt dat je organisatie deze risico’s kan beheersen. Wij zorgen dat iedereen in de organisatie hieraan bijdraagt door eenvoudige en gebruiksvriendelijke software.

Naris (oorspronkelijk Nederlands Adviesbureau Risicomanagement) is in 2002 ontstaan als een spin off van de Universiteit van Twente. Inmiddels bedient Naris met 35 medewerkers vanuit Enschede en Leusden wereldwijd onze 300 klanten en 6.000 eindgebruikers.

Over Aon
Aon plc (NYSE:AON) is een toonaangevende wereldwijde dienstverlener op het gebied van risk, retirement en health. Aon analyseert de personele risico’s en bedrijfsrisico’s, geeft passend risicoadvies, zorgt voor de (financiële) oplossing en staat klanten bij als een incident of crisis de bedrijfscontinuïteit, strategische doelen of reputatie bedreigt. Zo helpen wij klanten succesvol te ondernemen.

Aon heeft in Nederland 15 locaties met 2.600 medewerkers en wereldwijd meer dan 50.000 medewerkers in ruim 120 landen. Ga voor meer informatie naar www.aon.nl.