Netherlands

Wegwijs in oerwoud van sociale regelingen

 

Nieuwe wet- en regelgeving binnen het sociale zekerheidsstelsel zorgt in 2018 niet alleen voor risico’s op boetes; u kunt ook veel besparen. Snel handelen is daarbij wel het advies: vanaf 1 januari heeft u nog maar drie maanden de tijd om voor een nieuwe medewerker premiekortingen aan te vragen. Bent u te laat, dan vervallen uw rechten voor de gehele periode.

Bent u het zicht op alle subsidies en kortingen kwijt? Wees gerust, u bent bepaald niet alleen: bijna de helft (49%) van de bedrijven met meer dan 250 medewerkers benut het aanbod aan sociale regelingen niet optimaal. Het aantal regelingen is de afgelopen jaren dan ook explosief gestegen. Sinds 2013 zijn er 43 nieuwe regelingen bijgekomen, waardoor het totaal nu op 113 staat; een stijging van 60% in vier jaar tijd. Omdat de regelgeving bovendien continu verandert, kost het aanvraagproces veel tijd en kan een verkeerde aanvraag tot boetes van de Belastingdienst leiden. Omdat u het al druk genoeg heeft met uw andere werkzaamheden hebben wij een tool ontwikkeld die u dit uit handen neemt, De Premie & Subsidie.Monitor. De Premie & Subsidie.Monitor houdt automatisch alle subsidie- en premiekortingen voor u bij.

De voordelen van de Premie & Subsidie.Monitor:

  • Eén overzicht van alle mogelijke premies en kortingen die voor uw werknemers gelden;
  • Het systeem is eenvoudig te koppelen aan bijna alle (90%) HR- en salarissystemen;
  • De benodigde gegevens worden conform de AVG uit het systeem gehaald en subsidieaanvragen worden automatisch verstuurd;
  • U voldoet gegarandeerd aan alle regel- en wetgeving binnen het sociale zekerheidsstelsel;
  • De tool voert extra controles uit op regelingen die u zelf invoert. Zo voorkomt u boetes.

 

Uw potentiële besparing inzien?
Bent u benieuwd hoeveel u met behulp van onze tool kunt besparen? De quickscan geeft een snelle indicatie. Deze video legt uit hoe de Premie & Subsidie.Monitor werkt.