Netherlands

Voedselveiligheid waarborgen

 

De supply chain binnen de foodsector is vaak lang en internationaal, wat ten koste kan gaan van de transparantie. Hierdoor ligt het gevaar van een voedselbesmetting (contaminatie) of een ander probleem met voedselveiligheid altijd op de loer. De regels en het toezicht op voedselveiligheid worden steeds strenger en uitgebreider en leggen een grote druk op de sector. Ook toeleveranciers, handelspartners en eindafnemers stellen hoge eisen. Alles om een product recall en reputatieschade te voorkomen. Het nieuws van een calamiteit is snel verspreid, met directe impact op de hele toeleveringsketen.

Risico’s voedselcontaminatie en product recall

Ondanks uw inspanningen om controles uit te voeren en processen te verbeteren, kunt u te maken krijgen met een voedselbesmetting. De gevolgen van een terugroepactie of product recall zijn vaak groot:
  • Omzetverlies en herstelkosten
  • Aansprakelijkheidsclaims
  • Bedrijfsonderbreking
  • Reputatieschade

Deze risico’s kunnen de continuïteit van uw bedrijf in gevaar brengen.

Grip houden met Aon’s Recall Services

Brochure

U wilt snel en adequaat reageren wanneer er toch een keer iets misgaat. Onze recall-consultants staan u graag bij met advies op maat. We bieden u gespecialiseerde dienstverlening voor uw voedselveiligheidsplan, recallplan en de risico’s rondom besmettingen en productiefouten. Bekijk hoe u de impact van een mogelijke recall beperkt.

Bekijk onze recall dienstverlening