Netherlands

Maak kennis met de logistieke schadebehandelaars van Aon

 

Als klant van Aon verwacht u dat u goed wordt geholpen wanneer u onverhoopt met een schade of claim te maken krijgt. Onze schadebehandelaars (Claim Handlers) vervullen daarbij een belangrijke rol voor onze klanten binnen de logistieke sector. Met hun kennis en toewijding zorgen zij ervoor dat bedrijven bij schade het optimale resultaat behalen. Dit doen zij met zorg voor de relatie tussen verzekeraars, experts, tegenpartijen en andere betrokkenen.

In een serie korte interviews vragen we enkele schadebehandelaars naar hun ervaring met de behandeling van schades voor bedrijven binnen de sector handel, marine, transport en logistiek. Ze vertellen over wat hun werk binnen dit dynamische vakgebied zo special maakt en waarom het altijd mensenwerk zal blijven.

Lees de interviews met onze schadebehandelaars:

 

“We zijn vaak gekopieerd, maar nooit geëvenaard”

Henk Vredenborg

Henk Vredenborg - Claims Director

Na een lange carrière als schadebehandelaar en Insurance manager bij verschillende bedrijven in de regio Rotterdam, kwam Henk bij Aon terecht. Nadat hij al zeker 6 of 7 keer gevraagd was, ging hij eindelijk overstag. Sinds 2007 houdt hij zich hier bezig met de behandeling van transportschades.

Lees het interview

 
 

“We zorgen ervoor dat de relatie tussen bedrijven, verzekeraars en advocaten goed blijft”

Hans van der Veen

Hans van der Veen - Claims Specialist

In 1977 begon Hans van der Veen bij rechtsvoorganger Hudig Langeveldt, en is nu nog maar een jaar verwijderd van zijn welverdiende pensioen. Na ervaringen op de auto- en transportafdelingen, kwam Hans in 1982 op de schade-afdeling terecht en werd Claims Specialist. Hij heeft zich vanaf het begin gespecialiseerd in beroepsaansprakelijkheid binnen de logistieke sector, en doet dat na al die jaren nog steeds met veel plezier en interesse. Het ziet er niet naar uit alsof Hans al klaar is om het stokje over te dragen. Met veel energie vertelt hij over zijn ervaringen bij Aon.

Lees het interview

 
 

“Ik spreek het ene moment met een klant uit Rotterdam en dan weer uit Hong Kong”

Raphaela Twenhoven

Raphaela Twenhoven – Claims Handler Intake

Raphaela Twenhoven kwam na een lange loopbaan in het expertisevak 11 jaar geleden terecht bij Aon waar ze 3 jaar geleden heeft meegewerkt aan de oprichting van de nieuwe intake-afdeling. Voor de klanten van de sector Marine neemt ze allerlei schades in behandeling, van opstal tot werkmaterieel en van aansprakelijkheid tot goederen.

Lees het interview

 
 

“Door onze volmachten hoeven we niet over ieder detail in gesprek met verzekeraars”

Sandra Muller

Sandra Muller – Claims Handler

Ik ben via een kleine omweg schadebehandelaar geworden. Toen ik bij Aon op een andere functie binnenkwam, heb ik na 4 maanden intern gesolliciteerd en kon ik alsnog als schadebehandelaar aan de slag op de afdeling Transport. En daar heb ik geen spijt van gekregen.

Lees het interview

 
 

“We besparen de klant veel geld, wat in deze tijden geen overbodige luxe is.”

Edwin Bakker

Edwin Bakker- Claims Handler

Edwin begon ooit als schadebehandelaar bij De Goudse verzekeringen en kwam via meerdere verzekeringsmakelaars in Rotterdam terecht bij Kröller in Den Haag waar hij later onder de vlag van Meeùs/UMG als Manager Schadebehandeling opereerde. “Als manager doe je heel veel dingen, maar ik miste de verdieping in het vak”, vertelt Edwin. “Door de overname van Aon in 2018 kreeg ik de kans om weer terug te keren naar het vak van schadebehandeling. Dat doe ik nu weer met veel plezier en ik krijg veel energie van het contact met de klant en andere partijen zoals verzekeraars, expertisebureaus en advocaten”.

Lees het interview