Netherlands

Ontwikkelingen en risico's binnen de maritieme sector

 

Continu in beweging door nieuwe ontwikkelingen

De maritieme sector kent roerige tijden, zowel in de scheepsbouw, de scheepvaart als de offshore. Organisaties moeten zich continu aan veranderingen aanpassen. Havens, scheepsbouwers, rederijen, maritieme toeleveranciers en offshore contractors; ze hebben allemaal te maken met veranderende factoren als internationalisering, digitalisering, innovatie en nieuwe wetgeving om aan te voldoen.

Veranderingen brengen ook nieuwe risico’s met zich mee, vooral op het gebied van aansprakelijkheid, werkkapitaal en personeel. U wilt uw risico’s zo veel mogelijk beperken en schade zo veel mogelijk voorkomen. Risicomanagement en onafhankelijk advies helpen uw bedrijf om commercieel voordeel te kunnen halen en verder te kunnen groeien.

Verantwoord risico’s nemen

Als onafhankelijk adviseur helpen wij u graag op een verantwoorde manier risico’s te nemen. We brengen uw risico’s in kaart en analyseren ze. Daarbij komt onze ervaring met de maritieme sector, die we al sinds de 17e eeuw opdoen, goed van pas. Onze gespecialiseerde adviseurs kennen de ontwikkelingen en verschillende risico’s binnen de maritieme sector. We delen graag onze kennis en ervaring met u zodat u de beste beslissingen neemt met betrekking tot risico’s, aansprakelijkheid, contractmanagement en duurzaam inzetbaarheid van personeel.

Geschiedenis in scheepvaart
Al in de 17e eeuw bood Aon Risk Services de Oost- en West-Indiëvaarders financiële zekerheid (binnenvaartverzekering) voor onvoorspelbare zaken zoals storm, piraterij en schipbreuk. Voor risicomanagement wendden scheepseigenaren zich toen al tot verzekeringsmakelaars, zoals onze stamvader Evert van Heijningen. Hij zorgde er 325 jaar geleden al voor dat ondernemers verantwoorde risico’s konden én durfden te nemen.

Oplossing op maat
De adviseurs van Aon helpen u graag uw bedrijfsvoering in kaart te brengen en risico's inzichtelijk te maken. Samen kijken wij welke oplossingen past bij uw vragen.