Netherlands

Risicomanagement voor woningcorporaties

 

Wat zijn uw 10 grootste uitdagingen?

Woningcorporaties moeten zich continu aanpassen aan nieuwe omstandigheden, zoals eisen vanuit wet- en regelgeving en een veranderende demografie. In een wereld die voortdurend in beweging blijft, is het belangrijk u goed voor te bereiden op nieuwe ontwikkelingen en de risico’s en kansen die zij brengen. Met risicomanagement krijgt u meer grip op de uitdagingen die voor u liggen.
Bekijk de 10 uitdagingen voor woningcorporaties


 

Benchmarkrapport: de woningcorporatiesector op weg naar volwassenheid op het gebied van risicomanagement

 
Brochure

De Risk Maturity Index (RMI) meet de score van organisaties op de 9 dimensies van risicovolwassenheid. We hebben de resultaten van een groot aantal woningcorporaties samengevat in een benchmarkrapport. In het rapport ziet u hoe volwassen corporaties omgaan met risicomanagement en op welke punten er nog verbetering nodig is.
Vraag hier het benchmarkrapport aan 

Bent u als woningcorporatie nog ‘in control’?

Om te voldoen aan alle eisen die aan een woningcorporatie gesteld worden, is het belangrijk de regie en het overzicht te houden van alle maatregelen die u neemt. Weet u of uw organisatie op dit moment ‘in control’ is? Bekijk hoe risicomanagementvolwassen u bent met onze vragenlijst.
Controleer of uw corporatie ‘in control’ is 

Hoeveel risico kunt u nemen om uw doelstellingen te halen?

Om de haalbaarheid van uw financiĆ«le en strategische doelstellingen te bepalen, heeft u inzicht nodig in uw ‘risk appetite’; hoeveel risico bent u in staat en bereid te nemen op een verantwoorde manier. Weet u in hoeverre uw organisatie risicomijdend of risiconemend kan zijn? In enkele stappen krijgt u inzicht in de risicodragende capaciteit van uw organisatie en bepaalt u uw bereidheid om risico te nemen
Test in 4 stappen uw risicobereidheid 

Breng uw corporatie in control met risicomanagement

Voor veel corporaties voelt risicomanagement als ‘een moetje’, vooral gedreven door compliance. Dat is jammer, aangezien het bijdraagt aan betere besluitvorming. Om een actieve aanpak van risicomanagement te stimuleren hebben wij de ‘Corporatie in Control’-aanpak ontwikkeld, zodat uw inspanningen u ook echt voordeel opleveren.
Profiteer van onze ‘in control’-aanpak voordelen

 

Neem contact op

 

Heeft u vragen over risicomanagement voor uw woningcorporatie? Neem contact met ons op.