Netherlands
Pensioen68

Heldere pensioencommunicatie: Bied uw medewerkers zicht op hun pensioen

 

Pas als zij hun pensioenregeling begrijpen, kunnen ze de juiste keuzes maken

Vier op de vijf werknemers rekent op zijn werkgever voor informatie en advies over hun (toekomstig) pensioen. Maar weet u wel wat er bij hen speelt? En sluit uw communicatie daarop aan? Pensioencommunicatie is niet alleen wettelijk vereist, het zorgt er ook voor dat u en uw werknemers niet voor ongewenste verrassingen komen te staan. Als uw werknemer bijvoorbeeld eerder met pensioen wil, of zich afvraagt hoeveel hij heeft opgebouwd, is het aan u om hierover te communiceren.

 
 

Infosheet – Krachtige pensioencommunicatie voorkomt nare financiële verrassingen

Informatiesheet

Een gemiddelde organisatie bestaat uit vier of vijf generaties werknemers. Iedere werknemer heeft daarbinnen verschillende pensioenpotjes, -voorwaarden en -ingangsdata. En dat betekent dus ook individuele vragen:

  • Hoeveel pensioen krijg ik?
  • Kan ik eerder stoppen met werken?
  • Kan ik gedeeltelijk met pensioen?

Bekijk de infosheet

 
 

Pensioenkaart - Pensioenuitdagingen per carrièrefase inzichtelijk gemaakt

Menukaart

Uw organisatie is uniek. En zo ook de pensioenvragen en -behoeftes van uw personeel. Weet u wat voor uw organisatie en personeel de optimale communicatiemix is? Download de kaart voor een overzicht van welke gebeurtenissen er per carrièrefase kunnen spelen op pensioengebied én wat er dan mogelijk is aan communicatie. U kunt gemakkelijk filteren op de voor uw organisatie relevante onderwerpen.

Download de kaart