Netherlands

Vijf factoren die de vitaliteit van medewerkers verbeteren

 

Vitaliteit betekent voor iedere medewerker iets anders en verdient een individuele aanpak.

Traditioneel is de benadering van vitaliteit gericht op de lichamelijke gezondheid van medewerkers. Vitaliteit is echter meer dan alleen aandacht voor lichamelijke gezondheid. Het is bekend dat financiële, mentale en sociale gezondheid net zo belangrijk zijn. De vijfde factor is professioneel. Werk dat bij je past en waarin ambities kunnen worden geuit, draagt bij aan de zingeving van het leven, met positieve gevolgen voor de algemene gezondheid.

Door in al deze factoren te investeren, kunnen werkgevers het welzijn en de gezondheid van hun medewerkers bevorderen en de inzetbaarheid vergroten. Bovendien, zo blijkt uit onderzoek, wordt met investeren in vitaliteit de productiviteit verhoogd. Dit vergt echter wel een persoonlijke aanpak op medewerkersniveau.

 

Lichamelijk: persoonlijke gezondheid behouden

fysiek icoon

Slechte voeding en een gebrek aan slaap en lichaamsbeweging hebben invloed op de fysieke vitaliteit van medewerkers en kunnen van invloed zijn op de balans van een bedrijf.

Lees hoe u de fysieke vitaliteit kunt verbeteren

 
 
 

Sociaal: onderling contact bevorderen

sociaal icoon

Interpersoonlijke relaties kunnen van invloed zijn op het algemene welzijn, zo blijkt uit recent onderzoek dat eenzaamheid koppelt aan een lagere kwaliteit van fysieke en mentale gezondheid.

Lees meer over het bevorderen van onderling contact

 
 

Financieel: de oorzaken van stress over geldzaken aanpakken

financieel icoon

Van woningschuld tot onderwijsuitgaven, financiële uitdagingen kunnen voor veel mensen stress veroorzaken.

Lees meer over de rol van de werkgever

 
 

Professioneel: Werken heeft invloed op je mentale en fysieke gesteldheid

carriere icoon

De mate waarin werken van invloed is op je gezondheid hangt onder meer af van bijvoorbeeld wel of geen voldoende ontwikkelingsmogelijkheden, de mate van autonomie en feedback die je ervaart.

Lees meer over het belang van werkgeluk