Netherlands
 

Vitaliteit, vijf factoren die het welzijn van medewerkers verbeteren

 

Ruim 90% van werkgevers ziet verzuim als een van de grootste bedrijfsrisico’s

Traditioneel is de benadering van welzijn gericht op de lichamelijke gezondheid van medewerkers. Welzijn is echter meer dan alleen aandacht voor lichamelijke gezondheid. Het is bekend dat financieel, emotioneel en sociaal welzijn net zo belangrijk zijn. De vijfde factor is carrière. Werk dat bij je past en waarin ambities kunnen worden geuit, draagt bij aan de zingeving van het leven, met positieve gevolgen voor de algemene gezondheid.

Organisaties die willen profiteren van de voordelen van een gezond personeelsbestand (en hun bedrijfsresultaten willen beschermen) ontwikkelen een integraal vitaliteitsbeleid waarin aandacht wordt besteed aan de vijf factoren van welzijn van een medewerker: fysiek, financieel, emotioneel, sociaal en carrière. Het levert tevreden en gezonde medewerkers op die langer bij een bedrijf werkzaam zullen blijven én over het algemeen ook tevreden klanten.

Integraal vitaliteitsbeleid zorgt voor lagere kosten en hogere productiviteit, draagt bij aan de reputatie en levert een bijdrage aan de organisatiedoelstellingen.

Lees meer over vitaliteitsbeleid

 Whitepaper vitaliteit en productiviteit
Veel organisaties focussen zich bij verzuim met name op de verzuimende medewerkers (gemiddeld 4 %). Maar hoe zit het met de 96% van uw mensen die wel aan het werk zijn en u aan het werk wilt houden? Zo lang en vitaal mogelijk. Stop met enkel sturen op verzuim en start met investeren in vitaliteit en inzetbaarheid. Lees hoe.
Download whitepaper

 Goede medewerkers behouden
Geschikt personeel aantrekken en goed presterende medewerkers behouden is belangrijk voor uw organisatie. Het is daarom belangrijk om hen een onderscheidend pakket aan voorwaarden te bieden, passend bij de wensen van verschillende generaties. Met flexibele arbeidsvoorwaarden kunt u in al deze behoeften voorzien. Ontdek hoe u uw medewerkers kunt binden en behouden.
Ontdek de mogelijkheden