Netherlands
 

Vitaliteit, vijf factoren die het welzijn van medewerkers verbeteren

 

Ruim 90% van werkgevers ziet verzuim als een van de grootste bedrijfsrisico’s

Traditioneel is de benadering van welzijn gericht op de lichamelijke gezondheid van medewerkers. Welzijn is echter meer dan alleen aandacht voor lichamelijke gezondheid. Het is bekend dat financieel, emotioneel en sociaal welzijn net zo belangrijk zijn. De vijfde factor is carrière. Werk dat bij je past en waarin ambities kunnen worden geuit, draagt bij aan de zingeving van het leven, met positieve gevolgen voor de algemene gezondheid.

Organisaties die willen profiteren van de voordelen van een gezond personeelsbestand (en hun bedrijfsresultaten willen beschermen) ontwikkelen een integraal vitaliteitsbeleid waarin aandacht wordt besteed aan de vijf factoren van welzijn van een medewerker: fysiek, financieel, emotioneel, sociaal en carrière. Het levert tevreden en gezonde medewerkers op die langer bij een bedrijf werkzaam zullen blijven én over het algemeen ook tevreden klanten.

Integraal vitaliteitsbeleid zorgt voor lagere kosten en hogere productiviteit, draagt bij aan de reputatie en levert een bijdrage aan de organisatiedoelstellingen.

Lees meer over vitaliteitsbeleid

 Whitepaper – Veerkracht voor de toekomst
Ons onderzoek laat zien wat er nodig is om de veerkracht van uw medewerkers te vergroten: veerkracht is een resultaat van het investeren in de gezondheid en de vitaliteit van uw mensen. Dit gaat verder dan alleen een financiële investering. Uw benadering van vitaliteit speelt ook een rol. Duidelijke communicatie en afstemming op de behoeften van medewerkers is essentieel. Zo creëert u een werkomgeving waarin uw mensen kunnen excelleren. Lees hoe.
Download whitepaper
Goede medewerkers behouden
Geschikt personeel aantrekken en goed presterende medewerkers behouden is belangrijk voor uw organisatie. Het is daarom belangrijk om hen een onderscheidend pakket aan voorwaarden te bieden, passend bij de wensen van verschillende generaties. Met flexibele arbeidsvoorwaarden kunt u in al deze behoeften voorzien. Ontdek hoe u uw medewerkers kunt binden en behouden.
Ontdek de mogelijkheden