Overuren en burn-out

Waarom financiële instellingen aandacht moeten besteden aan mentale gezondheid om risico’s te beheersen en veerkracht te versterken.

Download

De veerkracht van medewerkers is essentieel voor het beperken van risico's. En dat begint met gezondheid.

Een jaar van onzekerheid en veranderingen heeft de bestaande processen en activiteiten in de financiële dienstverlening op zijn kop gezet en de sector nog meer onder druk gezet.

Lange werktijden, een hogere werkdruk en de druk om te presteren, verhogen het risico op werkgerelateerde stress – en dreigen de veerkracht van individuen en organisaties in de financiële dienstensector te ondermijnen.

In de nasleep van de bankencrisis van 2008 zette een culturele revolutie de vitaliteit van medewerkers bij financiële instellingen in de schijnwerpers. Die wereldwijde focus op de arbeidsomstandigheden binnen de sector toonde aan dat er weinig bescherming is voor de mentale gezondheid van medewerkers.

In onze whitepaper ‘Overuren en burn-out’ onderzoeken we hoe u de risico’s van stress, angst en burn-out kunt verminderen door de veerkracht van uw medewerkers centraal te stellen in uw vitaliteitsbeleid.

Dit omvat:

  • Het aan elkaar koppelen van mensen en risicobeheer
  • De cruciale rol van managers
  • Het herzien van bestaande strategieën, met het oog op toekomstige werktrends

Aon’s Global Wellbeing Survey 2021 identificeerde de belangrijkste gezondheidsrisico’s die van invloed zijn op de bedrijfsprestaties, zoals:

0%

Stress

0%

Burn-out

* Aon’s 2021 Global Wellbeing Survey

0%

Angst

Slechts 28% van de financiële dienstverleners denkt dat managers in staat zijn om de mentale gezondheidsbehoeften van medewerkers in te vullen.

0%

* Aon’s self-assessment tool voor de benchmark van “Veerkracht voor de toekomst”.

Image of the printed whitepaper

 Lees Aon’s whitepaper voor de financiële dienstverlening: Overuren en burn-out.

Download

Hoewel de crisis nog gaande is, moeten organisaties alweer vooruit kijken. Vitaliteitsbeleid dat geen rekening houdt met de complexe en veranderende eisen van medewerkers en processen, voldoet niet meer. Dit is hét moment voor organisaties om hun bestaande vitaliteitsbeleid onder de loep te nemen en de relevantie en effectiviteit te beoordelen voor toekomstige werktrends; van beloning tot werken op afstand en ontwikkeling van vaardigheden.

Andrew Cunningham Chief Commercial Officer, EMEA Health Solutions, Aon

 Is uw organisatie veerkrachtig?

 Ons korte self-assessment geeft u direct een indicatie van de veerkracht van uw medewerkers.

Vul nu de self-assessment tool in (duurt nog geen 10 minuten)

Image of the self assessment tool on an iPhone

Download - Overuren en burn-out

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Is uw organisatie in meerdere landen gevestigd? (Verplicht)

Dit veld is verplicht

Door uw persoonsgegevens achter te laten, gaat u ermee akkoord dat Aon en bedrijven van de Aon-groep uw persoonsgegevens gebruiken om contact met u op te nemen over andere producten, diensten en evenementen die volgens ons interessant kunnen zijn voor u. Alle persoonlijke informatie wordt verzameld en gebruikt in overeenstemming met onze Privacyverklaring.

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.