Netherlands

Online Masterclass Pensioenakkoord

 

Leer van organisaties die zijn gestart met het aanpassen van hun pensioenregeling

Vanwege het pensioenakkoord zullen lopende pensioenregelingen moeten worden gewijzigd. Verschillende organisaties zijn inmiddels al gestart met het aanpassen van hun pensioenregeling. Tijdens de Masterclass Pensioenakkoord kwamen deze ‘pensioenverkenners’ aan het woord. Door de masterclass terug te kijken, ziet u hoe vergelijkbare organisaties en pensioenfondsen met hun uitdagingen zijn omgegaan. Een uniek kijkje in de keuken dus. Zo hoeft u het wiel niet zelf uit te vinden wanneer ook u met uw pensioenregeling aan de slag gaat.

Leer van andere organisaties

Tijdens de Masterclass Pensioenakkoord staat het delen van inzichten centraal. De impact van het pensioenakkoord hangt af van het type pensioenregeling dat uw organisatie of pensioenfonds heeft. 

De masterclass is opgeknipt in drie sessies:

  • Werkgevers met een eigen pensioenfonds
  • Werkgevers met een pensioenregeling ondergebracht bij een verzekeraar
  • Pensioenfondsen 

Op deze manier kunt u de verhalen horen van organisaties en pensioenfondsen die vergelijkbare uitdagingen hebben gekend. 

Kijk de Masterclass Pensioenakkoord terug

Tijdens de masterclass is een scala aan onderwerpen besproken. Natuurlijk de tijdlijn van het pensioenakkoord en ook hebben we kort de hoofdlijnen van dit pensioenakkoord nog eens aangestipt. Maar voornamelijk bespraken we de keuzes, mogelijkheden, vraagstukken en uitdagingen waar werkgevers en pensioenfondsen voor komen te staan. Denk hierbij aan invaren, de compensatieregeling en de eerbiedigende werking. Ook zijn er vele kijkersvragen behandeld. Tot slot geven verschillende pollvragen inzicht op welke wijze andere organisaties met het pensioenakkoord bezig zijn.

Wilt u de masterclass terugkijken? Wanneer u hieronder uw gegevens achterlaat, sturen we u de toegang tot deze sessies per mail toe.

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.