Netherlands

Industrie

 

Flexibiliteit en weerbaarheid in een sterk veranderende sector

De industriesector kent vele complexe uitdagingen en vraagt om een groot aanpassingsvermogen; de concurrerende markt leidt tot ketenintegraties waardoor de onderlinge afhankelijkheden sterk toenemen. Smart Industry drukt, door middel van automatisering, robotisering en high tech-ontwikkelingen, steeds nadrukkelijker zijn stempel bestaande businessmodellen. De vraag vanuit de markt om minder massa- en meer maatproducten zorgt voor steeds kortere lifecycles en maakt de noodzaak tot innovatie steeds groter. Ook de arbeidsmarkt kent zijn uitdagingen, door grote tekorten aan (technisch opgeleid) personeel en verhoging van de pensioensleeftijd.

Ondernemerschap en innovatiekracht

Een sterk veranderende sector vraagt veel flexibiliteit en weerbaarheid van een organisatie en dus ook een actief ondernemerschap en innovatiekracht. Bovengenoemde ontwikkelingen brengen daarnaast nieuwe risico’s met zich mee, blijkt uit ons tweejaarlijkse, wereldwijde onderzoek (Global Risk Management Survey 2019). In de top 10 belangrijkste risico’s volgende Nederlandse bedrijven staan onder andere: bedrijfsonderbreking, cyberincidenten/datarisico’s, stagnatie van de economische groei en het onvermogen om te innoveren en toptalent aan te trekken. Ook zeer relevant binnen de industrie. Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Kansen door inzicht in risico’s
De bedrijfscontinuïteit waarborgen, groeikansen zien en (afgewogen) risico’s durven nemen kenmerken een sterk leider- en ondernemerschap en kunnen het verschil maken in deze turbulente markt. Een professioneel risicomanagement- en preventiebeleid, waaronder ook vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, liggen hieraan ten grondslag. Een geïntegreerde aanpak zorgt voor een optimale weerbaarheid en flexibiliteit. Risico-inventarisatie is hierbij het startpunt. Is uw bedrijf voorbereid op alle denkbare scenario’s? Alleen met inzicht neemt u onderbouwde beslissingen voor de toekomst.

Wij helpen u graag
Ons team van specialisten en adviseurs kennen de sector en denken graag met u mee om professioneel risicomanagement verder te ontwikkelen binnen uw bedrijf. Wilt u meer weten? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

Kennispartners
Ons team van specialisten is dagelijks bezig met de ontwikkelingen in de markt. Kennis hebben en delen vinden we belangrijk. Daarom zijn wij Smart Industry Ambassadeur.