Netherlands

Collectieve zorgverzekering voor medewerkers

 

Uw collectieve zorgverzekering is meer dan alleen een secundaire arbeidsvoorwaarde die u uw werknemers kunt aanbieden. Door een zorgcollectiviteit goed in te zetten, vormt deze een belangrijk onderdeel van uw gezondheidsbeleid. Aon helpt u hier graag bij!

 

Meer grip op verzuim en aandacht voor preventie met een zorgcollectiviteit

Een collectieve zorgverzekering draagt bij aan een lager ziekteverzuim en een verbetering van de vitaliteit van medewerkers. Daarnaast profiteren uw medewerkers vaak van gunstigere voorwaarden en zorginhoudelijke afspraken, zoals extra hoge dekkingen op arbeidsgerelateerde vergoedingen.

Lees verder

 
 

Zorgverzekering 2024 – Wat zijn de belangrijkste aanpassingen voor de basisverzekering?

Elk jaar wijzigen er zaken in het pakket van de Zorgverzekeringswet. Ook per 1 januari 2024 wordt de basisverzekering weer aangepast. We zetten de belangrijkste veranderingen voor u op een rij.

Lees verder

 
 

Haal meer uit uw zorgverzekering

U wilt dat uw werknemers mentaal en fysiek in goede conditie zijn, zodat ze langer en beter presteren. Dat is wat duurzame inzetbaarheid in essentie is. Het leidt tot hogere productiviteit en lagere verzuimkosten. Door de gezondheid en vitaliteit van uw werknemers centraal te stellen, vergroot u het werkplezier en daarmee de betrokkenheid van uw werknemers én bevordert u uiteindelijk de inzetbaarheid. Maak uw collectieve zorgverzekering een belangrijk onderdeel van uw gezondheidsbeleid!

Lees hoe

 
 

De waarde van de collectieve zorgverzekering voor werkgevers

Het is voor werkgevers steeds moeilijker om aan voldoende geschikt personeel te komen. Dus wordt het steeds belangrijker om het schaarse talent dat er is, aan te trekken en vooral te behouden. Maar hoe doet u dat? In de eerste plaats komt het neer op aantrekkelijk werkgeverschap. Wanneer u actief inzet op gezondheid kunt u talent binden. Het vergroot immers de betrokkenheid van medewerkers en verandert hen in ambassadeurs van uw bedrijf. Bovendien houdt het de werving- en selectiekosten beheersbaar.

Lees verder

 
 

Gezondheid bouwsteen voor veerkracht

De inzet van een actief vitaliteitsbeleid door werkgevers is in opkomst. Ook maken steeds meer werkgevers koppelingen tussen de diverse beleidsterreinen en -oplossingen, zoals zorg, inkomen en verzuim. Inclusief de gezondheidsbudgetten die beschikbaar worden gesteld door zorgverzekeraars. Duidelijk is dat gezonde medewerkers een grote impact hebben op de continuïteit van uw organisatie. Hoe zet u uw zorgverzekering in voor een effectief vitaliteitsbeleid? In onze whitepaper leest u hoe dit werkt.

Download whitepaper

 
 

Vijf tips om uw medewerkers vitaal te houden

De wereld is veranderd sinds de uitbraak van het coronavirus. Dit heeft effect op ons allemaal. Binnen uw organisatie zullen veel van uw medewerker zich hebben moeten aanpassen aan een andere manier van werken. Voor de ene medeweker lukt dit vrij makkelijk, maar voor anderen vergt dit een stuk meer. Omdat u niet altijd weet hoe de situatie er thuis uitziet, vraagt dit van u en uw leidinggevenden om inlevingsvermogen. Het helpt als u rekening houdt met de situatie van verschillende groepen. We geven u een aantal tips, met voorbeelden van medewerkers die hiermee geholpen kunnen zijn. Lees verder