Netherlands

Diversiteit en inclusiviteit binnen Aon

 

Diversiteit en inclusiviteit zijn belangrijke thema’s binnen Aon. Wij zijn ervan overtuigd dat het bevorderen van een inclusieve cultuur waarin iedereen kansen heeft om te groeien en bij te dragen, direct gerelateerd is aan ons vermogen om te ‘winnen’ in de markt. Door capaciteiten van over de hele wereld samen te brengen, is Aon gegroeid tot wat het vandaag de dag is.

We geloven dat diversiteit en een inclusieve werkomgeving vereist zijn om een leidende professionele dienstverlener te blijven. Alleen dan zijn we creatief, innovatief en zetten we ieders kwaliteiten optimaal in.

I’m in. Are you?

Aon bevordert diversiteit en inclusie door collega's de mogelijkheid te bieden om vrijwillig en zichtbaar I’m in uit te spreken. Niet-inclusief gedrag wordt niet geaccepteerd en mensen voelen zich vrij om anderen daarop aan te spreken. Daarom doen wij samen de I’m in-belofte.

De kracht van inclusiviteit stelt ons in staat om onderscheidende waarde te leveren aan klanten. De I’m in-belofte wil zeggen:

  • het bevorderen van inclusief leiderschap op alle niveaus in het bedrijf;
  • dienen als rolmodel voor het stimuleren van diversiteit in gedachten en perspectieven;
  • innovatieve resultaten creĆ«ren die het beste van Aon naar onze klanten brengen;
  • diversiteit inbedden in de manier waarop we werven, trainen, toegang bieden tot kansen en belonen.

“In onze persoonlijke wereld komen we - reizend en via social media – in aanraking met allerlei culturen, grenzen en gewoontes. Op persoonlijk vlak vaak vanzelfsprekend, maar voor de werksituatie geldt dit niet altijd. Laten we daarom nog veel meer ruimte maken voor diversiteit; in onze werkwijze, bedrijfscultuur en manier van denken. Diversiteit is heel krachtig, maar ontstaat niet vanzelf, zolang het niet in de haarvaten van de organisatie zit. Tot die tijd verdient het zichtbare aandacht en inspanning en daar werk ik graag aan mee bij Aon. I’m in.”

Dora Horjus, Managing Director Corporate Wellness

 
salarisonderhandeling

“Het is mijn persoonlijke doel een diverse en inclusieve werkcultuur te bevorderen. Een cultuur waarin collega's zich vrij voelen om zichzelf te zijn en hun talent maximaal te ontwikkelen. Diversiteit zorgt voor meer en betere inzichten. De gehele organisatie en onze klanten profiteren daarvan, Inspirerende events als Dive In laten zien wat ons in de verzekeringssector te doen staat. Diversiteit is een omvangrijk onderwerp en voor deze sector een grote uitdaging. Om de volle potentie van de arbeidsmarkt te benutten is het goed dat Dive In nu ook in Nederland wordt georganiseerd."

Marc van Nuland, Country Manager & CEO Aon

 
salarisonderhandeling

“Aon is committed to embedding diversity and inclusion into our daily interactions, from attracting, retaining and promoting the best talent across risk, retirement and health to empowering results for our clients, colleagues and communities”

Greg Case, Aon President and CEO

 
 

“DE&I leeft steeds meer binnen Aon, maar het kost tijd tot het volledig omarmd is”

Brochure

“Iedereen geeft een eigen invulling aan inclusiviteit. Het is belangrijk dat te beseffen.” Het is het eerste wat Roelant de Haas, voorzitter van de Diversity, Equity & Inclusion (DE&I)-council, zegt als hem gevraagd wordt naar inclusiviteit. Roelant is CEO van Aon’s Reinsurance Solutions en zit naast zijn dagelijkse werk de council voor. “Via de council willen wij een manier van werken en denken stimuleren waarbinnen elke collega de vrijheid en ruimte voelt om te ontdekken waar hij of zij in uitblinkt, of wil uitblinken.”

 
 

2020 Aon’s Social Impact Report

Brochure

In ons Social Impact Report 2020 leest u over de manieren waarop Aon vindingrijkheid en veerkracht heeft getoond tijdens een van de meest uitdagende humanitaire en economische tijden ooit. Dit rapport weerspiegelt ook hoe we blijven innoveren om de samenleving en organisaties over de hele wereld – net als ons eigen bedrijf – te helpen de grootste uitdagingen van deze tijd te beheersen.

 
 

Aon wint Talent naar de Top Runner up 2020

Aon wint de Top Runner UP 2020 voor het D&I-beleid. In 2019 heeft Aon drie concrete speerpunten met KPI’s geformuleerd en deze speerpunten zijn verder uitgewerkt in specifieke acties. De drie speerpunten zijn: Leiderschap & Cultuur, Gender Diversity en Jong Talent. Op het punt van Gender Diversity geeft Aon invulling aan twee specifieke acties:

  • Zoeken (in en extern) en benoemen van talentvolle vrouwen in directie- en seniorrollen.
  • De aantrekkelijkheid als bedrijf voor vrouwen borgen in onze Employee Value Proposition (EVP) en bij werving (Employer Branding) op de externe arbeidsmarkt.

Aon heeft afgelopen jaar twee vrouwen benoemd op vrijgekomen directiefuncties. Daarnaast doet Aon mee aan het Cross Mentoring programma van Talent naar de Top.

 

Eerste Aon Virtual Global Pride 2020 groot succes

Op vrijdag 26 juni vond de eerste Aon Virtual Global Pride NL plaats. Drie powervrouwen, Angela Matthes (CEO Baloise Life AG Liechtenstein), Shanice van de Sanden, professioneel voetbalster en 'onze' Dora Horjus, vertelden ieder hun eigen verhaal, hun ervaring met LGBTQIA+-leadership en het belang en de impact van jezelf zijn.

Interview met Angela Matthes, CEO Baloise Life AG Liechtenstein