Netherlands

Onze geschiedenis

 

De geschiedenis van Aon begint in 1688 als onze eerste stamvader Evert van Heijningen zijn eerste Nederlandse verzekeringspolis afsluit. Sinds deze polis is Aon uitgegroeid tot een internationaal netwerk van 50.000 professionals in 120 landen.

Aon Nederland kent een geschiedenis van vele fusies en overnames. Na de de dood van Evert van Heijningen werd het bedrijf voortgezet door familieleden. Totdat in 1770, bij gebrek aan opvolgers, de ondernemingsbelangen werden verkocht. Na diverse fusies (Van Bosse, Lavoma) ontstaat in 1972 de Hudig-Langeveldt Groep wanneer het Amsterdamse Langeveldt fuseert met de andere grote assurantiemakelaar in Nederland: D. Hudig & Co. in Rotterdam.

De Hudig-Langeveldt Groep werd in 1991 dochter van de wereldwijde, professionele dienstverlener Aon. Twee jaar later veranderde de naam Hudig-Langeveldt in Rollins Hudig Hall om in 1996 als Aon Hudig verder te gaan. De historie van deze tweede stamvader, Franco Mendes, gaat terug naar de achttiende eeuw. Er zijn polissen van zijn hand gevonden die dateren uit 1765. Zijn firma groeide uit tot een grote verzekeringsmakelaar. Hieruit ontstond – na meerdere fusies – uiteindelijk de internationale assurantiemakelaar Alexander & Alexander. In 1997 voegde Alexander & Alexander zich bij Aon Hudig en tegenwoordig opereren ze samen onder de naam Aon Nederland.