Netherlands

De veerkracht van uw organisatie vergroten

 

Hoe uw organisatie meebeweegt met veranderende omstandigheden

Investeren in veerkracht. Steeds meer organisaties zijn hier bewust mee bezig. Maar wat betekent dit eigenlijk? Veerkracht is het fysieke en mentale vermogen om te reageren op een veranderende situatie. Een veerkrachtige organisatie is beter in staat om met veranderende omstandigheden om te gaan.

Direct de veerkracht van uw organisatie meten? Start de veerkrachtmeter

Waarom investeren in veerkracht?
Onze manier van werken verandert. De coronacrisis heeft aangetoond dat het belangrijk is om als organisatie snel te kunnen schakelen. De afgelopen periode werden organisaties gedwongen om zich razendsnel aan te passen aan een nieuwe situatie. En daar komt veerkracht om de hoek kijken. Want de veranderingen gingen verder dan alleen werken op afstand. Een nieuwe manier van samenwerken, of het inrichten van een geschikte werkplek. Het waren zaken die ineens alle aandacht nodig hadden.

10 belangrijke factoren waarmee je veerkracht vergroot
De veerkracht van uw organisatie wordt bepaald door uw medewerkers. De veerkracht vergroten, betekent dus investeren in uw medewerkers. Medewerkers die zich kunnen aanpassen wanneer de situatie daarom vraagt, en die veranderingen kunnen omzetten in kansen. Uit ons onderzoek blijkt echter dat slechts 30% van de medewerkers veerkrachtig is. Tegelijkertijd geeft 70% van de medewerkers aan dat de werkgever meer zou moeten doen om hun vitaliteit te verbeteren.

Bekijk de 10 factoren die de veerkracht vergroten


 
AON Cyberveiligheid Beoordeel de veerkracht van uw medewerkers

Hoe compleet is uw gezondheids- en vitaliteitsaanpak? Ontdek wat uw belangrijkste verbeterpunten zijn en bekijk hoe u ervoor staat met onze veerkrachtmeter.
Alle trends over veerkracht op een rij


De veerkracht van organisaties vergroten is een hot topic dat zich snel ontwikkelt. We hebben nieuws, trends en artikelen overzichtelijk op een rij gezet.