Netherlands

Bouw

 

De ontwikkelingen en de risico’s in de bouw

Waar de groei er na jaren eindelijk weer in zat, krijgt de bouwsector de laatste tijd flinke klappen te verduren. Bovenop de stikstofproblematiek en regelgeving rondom PFAS krijgt de sector nu ook met de crisis door het coronavirus te maken. De markt vraagt daarnaast om nieuwe ontwikkelingen die direct invloed hebben op uw bedrijf, waaronder investeringen in verduurzaming en toenemende vraag naar transformatie van bestaande bouw. Ook de manier van samenwerking tussen bedrijven en overheden onderling verandert snel met nieuwe, complexe contractvormen als gevolg. Hoe gaat u om met deze uitdagingen? En hoe gaat u om met de mogelijke nieuwe risico’s?

 
 

Inzicht in uw risico’s is het startpunt, juist in deze dynamische tijd

Brochure

Professioneel risicomanagement wordt binnen bedrijven in de bouw steeds belangrijker. U wilt altijd inzicht hebben in nieuwe risico’s en de maatregelen die u ertegen kunt of moet nemen. Dat begint met inzicht in en analyse van de huidige situatie. Kunt u met de huidige voorzieningen in mensen, middelen en vermogen de risico’s goed managen? Laat een goede risicoanalyse uitvoeren en controleer bijvoorbeeld de voorwaarden van uw (aansprakelijkheids)verzekeringen. Met een helder beeld van uw verantwoordelijkheden en de bijbehorende risico’s, kunt u onderbouwde beslissingen nemen in het belang van uw bedrijf, uw personeel en uw opdrachtgevers.

Bekijk onze informatie en kennis over risicomanagement

 
 

Crisismanagement coronavirus voor bouwbedrijven

Brochure

Aon volgt het coronavirus (COVID-19) op de voet en onze experts delen, elk vanuit hun eigen risicoexpertise, actuele artikelen, de laatste inzichten en hun visie op de actuele ontwikkelingen. Het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (onderdeel van Aon) deelt ook voor bouwbedrijven relevante kennis en praktische tips.

Lees meer over crisismanagement coronavirus voor bouwbedrijven

 
 

Zorg ook voor uw personeel

Brochure

Medewerkers zijn de motor van uw bedrijf. Zet u een stap extra voor ze, dan ziet u dat terug. In hogere bedrijfsresultaten, meer klanttevredenheid en een hogere vitaliteit op de werkvloer. Het lijkt in deze onzekere tijden nog noodzakelijker om te investeren in de vitaliteit van uw personeel. Het is belangrijk om uw medewerkers zo lang mogelijk inzetbaar te houden en goed personeel te behouden. Hoe kan u als werkgever ervoor zorgen dat uw – wellicht vergrijzende populatie – medewerkers zowel op de bouwplaats als op kantoor fysiek en mentaal gezond en vitaal blijven?

Het belang van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers

 
 

Duurzaamheid

Duurzaamheid

In 2030 moeten 1,5 miljoen woningen in Nederland verduurzaamd zijn. Dat betekent energieneutraal en gasloos (nieuw)bouwen en het transformeren van bestaande gebouwen. De energietransitie biedt veel kansen voor bouw- en installatiebedrijven. Daartegenover staan ook flinke uitdagingen, zoals de nieuwe stikstofnormen, verregaande complexiteit, gebouwenbeheer op afstand met bijkomende cyber-exposure, gebrek aan beschikbare bouwlocaties, hoge prijzen voor bouwmaterialen en gebrek aan geschoold personeel. Om van de energietransitie een succes te maken zijn dus de nodige investeringen en innovatie nodig.

Lees meer over de risico’s, uitdagingen én kansen van de energietransitie

 
 

Samenwerking Bouwend Nederland

Brochure
 

Aon werkt al tientallen jaren samen met Bouwend Nederland, dé ondernemersorganisatie binnen de bouw- en infrasector. Samen met de Bouwend Nederland Verzekeringscommissie ontwikkelen wij verzekeringsoplossingen die zijn toegespitst op uw risico’s en onderscheidend zijn in de markt. Leden van Bouwend Nederland profiteren van extra voordeel op deze producten via www.bouwendnederlandverzekeringen.nl.

Profiteer als lid van Bouwend Nederland van de extra voordelen

 
 

Vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over uw risico’s, verzekeringen of over een schade? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. U bereikt ze makkelijk en snel via het contactformulier.

Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.