Netherlands

De ontwikkelingen en risico's in de bouwsector

 

De ontwikkelingen en de risico’s in de bouw

De risico’s rondom uw belangrijke bouwrisico’s vragen om advies op maat. Constructie-, aansprakelijkheid- en ontwerprisico’s beheersen gaat om veel meer dan alleen verzekeren. Om uw werk door te laten gaan en geld te besparen wilt u schade beperken, claims voorkomen en slim contracteren. Juist ook in tijden van schaarste van bepaalde bouwmaterialen en een stijgende vraag naar garanties. Met de ervaring en kennis van de gespecialiseerde adviseurs van Aon bent u verzekerd van goed advies over uw belangrijkste bouwrisico’s. Als het dan toch fout gaat, kunt u rekenen op een CAR, AVB en BOV die passen bij uw werkzaamheden.

 
 

Personeel in de bouw

Brochure

De toenemende vergrijzing maakt het erg lastig voor bouwbedrijven om personeel duurzaam inzetbaar te houden. Daar komt bij dat medewerkers hun vaardigheden op peil moeten houden door de groeiende digitalisering en automatisering. Wat kunt u doen om een aantrekkelijke werkgever te blijven die zorgt voor de financiële en sociale zekerheid van zijn personeel.

Lees meer over personeel

 
 

Digitalisering

Brochure

De digitalisering binnen de bouw heeft de afgelopen decennia een enorme vlucht genomen. Deze ontwikkeling heeft gezorgd voor nieuwe kansen, zoals 3D-ontwerpen (BIM), maar gaat ook gepaard met groeiende risico’s. Denk bijvoorbeeld aan cybercrime, datalekken en privacykwesties. Lees wat u kunt doen om optimaal gebruik te maken van nieuwe kansen en tegelijkertijd uw risico’s beheersbaar te houden.

Lees meer over digitalisering

 
 

Transformatie

Duurzaamheid

In 2030 moeten 1,5 miljoen woningen in Nederland verduurzaamd zijn. Dat betekent energieneutraal en gasloze (nieuw)bouw, transformatie van bestaande bouw, pre-fabricage, zonnepanelen en de digitale transformatie. Daartegenover staan flinke uitdagingen, zoals de nieuwe stikstofnormen, het klimaatakkoord en de energietransitie, verregaande complexiteit, gebouwenbeheer op afstand met bijkomende cyber-exposure, gebrek aan beschikbare bouwlocaties, hoge prijzen voor bouwmaterialen en gebrek aan geschoold personeel. Om van de transformatie een succes te maken zijn investeringen en innovatie hard nodig.

Lees meer over transformatie

 
 

Inzicht in uw risico’s is het startpunt, juist in deze dynamische tijd

Brochure

Mede door het coronavirus is gebleken dat professioneel risicomanagement binnen bedrijven in de bouw steeds belangrijker wordt. U wilt altijd inzicht hebben in nieuwe risico’s en de maatregelen die u ertegen kunt of moet nemen. Dat begint met inzicht in en analyse van de huidige situatie. Kunt u met de huidige voorzieningen in mensen, middelen en vermogen de risico’s goed managen? Laat een goede risicoanalyse uitvoeren en controleer bijvoorbeeld de voorwaarden van uw (aansprakelijkheids)verzekeringen. Met een helder beeld van uw verantwoordelijkheden en de bijbehorende risico’s, kunt u onderbouwde beslissingen nemen in het belang van uw bedrijf, uw personeel en uw opdrachtgevers.

Hoe ziet uw organisatie eruit na COVID-19?

 
 

Vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over uw risico’s, verzekeringen of over een schade? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. U bereikt ze makkelijk en snel via het contactformulier.


Klik hier om uw e-mailvoorkeuren te beheren.