Netherlands

Speciale verjaardagswens voor 40e verjaardag Fonds Gehandicaptensport

 
Amstelveen, 23 april 2015 - Minister Edith Schippers presenteerde het programma “Grenzeloos actief” en wil samen, als één team, sporten en bewegen voor iedereen met een handicap mogelijk maken.

Minister Edith Schippers presenteerde het nieuwe gehandicaptensportbeleid “Grenzeloos Actief”. Dit ter gelegenheid van de 40e verjaardag van Fonds Gehandicaptensport tijdens de Nationale Sportweek. Maatschappelijk partner van Fonds Gehandicaptensport, NOC*NSF en de uitvoeringspartners hebben samengewerkt aan het nieuwe beleid om sporten en bewegen voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Fonds Gehandicaptensport en private partners van 1% FairShare®, het maatschappelijke sportpartner platform, ondersteunen dit beleid.

Direct na de lancering ondersteunde Fonds Gehandicaptensport de uitvoering van het nieuwe beleid, samen met de 1% FairShare® partners, door het aanbieden van het gezamenlijke cadeau voor de sporters met een handicap; het digitaal platform “Uniek Sporten”. Met het digitale platform en de bijbehorende App kunnen mensen met een handicap een geschikte vorm van sport of bewegen vinden. Daarnaast is het een community tussen actieve maar ook inactieve sporters met een handicap. Uniek Sporten is dus de verbindende schakel tussen de sportvraag en het sportaanbod.

Voor de 40e verjaardag werd de speciale verjaardagswens van Fonds Gehandicaptensport vervuld door de 1% FairShare® partners; door het ondertekenen van de maatschappelijke belofte ‘Alles is gezondheid …’. Daarmee vragen de 1% FairShare® partners hun medewerkers om –vrijblijvend- hun tijd, creativiteit of sportiviteit in te zetten voor de sporters met een handicap. Zo staan ook zij als één team achter de sporters met een handicap.

Uit onderzoek blijkt 73% van de Nederlanders vindt dat sporten voor iedereen met een handicap vanzelfsprekend moet zijn. Dat niemand buiten spel mag staan. Bron: DirectResearch, december 2014. Met het nieuwe programma “Grenzeloos Actief” het digitale platform ‘Uniek Sporten’ met App en de maatschappelijke belofte, staan de sportsponsors, vrijwilligers, ambassadeurs, donateurs, sportbonden, sportverenigingen, sporters en supporters, samen, als één team achter de sporters met een handicap. Met één doel dat gehandicaptensport op een dag vanzelfsprekend is. Pas dan is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen.