Netherlands

Geerdes vertrekt bij Aon

 

Rotterdam, 8 maart 2016 - Lex Geerdes, Country Manager Aon Nederland en CEO Aon Risk Solutions Benelux en Centraal-Oost-Europa (CEE) heeft besloten na 30 jaar de verzekeringsmakelaar en risico-adviseur te verlaten. Geerdes wordt in Nederland opgevolgd door Marc van Nuland, die de functie van Country Manager combineert met zijn huidige positie als CEO van Aon Risk Solutions Nederland.

Voor Geerdes is het een natuurlijk moment om het stokje over te dragen. “Ik kijk terug op een prachtige periode bij Aon. Na de afgelopen 10 jaar als CEO en Country Manager voor Aon Nederland te hebben gewerkt, is het nu een goed moment om het leiderschap over te dragen,” zegt Geerdes. “Het is voor mij een fantastische ervaring geweest. Zeker ook de combinatie met de Nordics en later met CEE.” De komende maanden staan voor Geerdes in het teken van de overdracht van zijn verantwoordelijkheden. “Hierna ga ik beginnen aan het volgende hoofdstuk van mijn professionele leven."


Lex Geerdes

Marc van Nuland

Marc van Nuland: "Lex Geerdes heeft een belangrijke rol voor Aon in Nederland gespeeld. Door zijn inspanningen zijn wij in staat geweest om te groeien en hebben wij onze positie in de Nederlandse markt kunnen versterken. Lex heeft daarnaast enorm bijgedragen aan de Aon United - One Voice cultuur, waarbij wij alle middelen van ons bedrijf inzetten om onze klanten optimaal te bedienen."

Gerard Hoetmer en Dick Verbeek, voorzitter en vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen: "In de afgelopen 30 jaar heeft Lex Geerdes een substantiële bijdrage aan het succes van Aon in Nederland geleverd. Hij staat hoog aangeschreven bij collega's, klanten, verzekeraars en andere zakenpartners. Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor al het werk dat hij voor Aon heeft verricht en wensen hem het allerbeste voor de toekomst." Hoetmer ziet in Van Nuland de logische opvolger: “Marc heeft zich binnen Aon bewezen en is goed ingevoerd om de leidende rol van Aon in Nederland te versterken, alsmede de groeistrategie van Aon in EMEA te ondersteunen.”

Na Geerdes' vertrek, zullen Marc van Nuland en Philip Alliet (CEO Aon België) rechtstreeks rapporteren aan CEO EMEA John Cullen, die ook ad interim verantwoordelijkheid van de CEE-regio op zich neemt.

Over Aon
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 9 vestigingen met 1.750 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon plc in Londen, Verenigd Koninkrijk. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 72.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon plc is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE:AON). Lees meer over het partnership van Aon met Manchester United op www.aon.com/manchesterunited. Meer informatie over Aon: www.aon.nl.