Netherlands

Volledig verzekerd: bereid u ook op schadeclaims voor

 

Als het om verzekeringen gaat denken veel organisaties met name aan hun eigen risico’s. Vaak hebben ze die risico’s ook wel ooit in kaart gebracht en zijn vervolgens de nodige verzekeringen afgesloten. Kennis van uw eigen, voornaamste risico’s is inderdaad de eerste stap op weg naar een sluitende verzekeringsportefeuille. Maar daarmee houdt verzekeren niet op.

Een tweede, minstens zo belangrijke stap in het kader van verzekeren is het in kaart brengen van de potentiële impact op derden van uw risico’s. Via uw organisatie kunnen onverwachte gebeurtenissen namelijk ook andere partijen raken.

Scheurtjes met gevolgen
Weet u nog wat eind 2016 de gevolgen waren van haarscheurtjes in de draagconstructie van de Merwedebrug? De impact op de transportsector was enorm: Rijkswaterstaat kreeg maar liefst 50 schadeclaims met een totaalbedrag van 3,5 miljoen euro toegestuurd. Dit incident bewijst dat schade aan publieke faciliteiten ook private bedrijven hard kan treffen.

Het voorval bij de Merwedebrug illustreert ook het belang van een verzekeringsportefeuille die meer dekt dan alleen de directe risico’s voor uw eigen organisatie. Bedenk bij uw risico-inventarisatie altijd goed hoe ver uw business reikt en denk ook onwaarschijnlijke scenario’s uit. Breng uw risico’s niet eenmalig, maar structureel in kaart: wie weet hoe uw bedrijfsvoering in de loop der tijd verandert. Pas als laatste stap zet u de risico’s tegen uw lopende verzekeringen af.

Analyseer mogelijke impact
Een grondige check van uw verzekeringsportefeuille vraagt om gedegen aandacht van specialisten. Bent u benieuwd wat Aon hierin voor u kan betekenen? Een greep uit de mogelijkheden:

  • Uitgebreide scenario-analyses
  • Second opinion op de verzekeringsportefeuille
  • Liability Impact Analyse
  • Business Impact Analyse
  • Cyber Impact analyse

 

Bekijk de mogelijkheden