Netherlands
risico 9. Falende technologie en systemen

9. Falende technologie en systemen

De Aon Global Risk Management Survey is een tweejaarlijkse enquête van Aon Risk Solutions uitgevoerd onder risicomanagers en financieel verantwoordelijken. Dit derde onderzoek is uitgevoerd onder 960 organisaties uit 58 landen en behelst kwalitatieve en kwantitatieve risicoaspecten. 

Het falen van technologie en systemen is ook een nieuw risico in de Global Risk Management Survey risicotop 10. Door de sterke afhankelijkheid van een technologische infrastructuur zijn bedrijven steeds kwetsbaarder voor systeemstoringen geworden. Systeemstoringen hebben geleid tot productie-onderbrekingen, schade aan reputatie en uiteindelijk verlies van klanten. Bij Aon zijn we van mening dat dit risico verhoogd wordt door de impact van de economische crisis. Organisaties stellen nieuwe aanpassingen uit en kiezen voor onderhoud van bestaande systemen. Het afnemen van de recessie en de opkomende investeringen in IT zullen bijdragen aan het beperken van dit risico. Hoewel het investeren in servers wereldwijd is gestegen, hebben bedrijven behoefte aan geavanceerde technologieën om bedrijfsprocessen te ondersteunen. Falende technologie en systemen zijn vooralsnog een grote zorg voor organisaties.

Highlights risico nummer 9 uit het onderzoek:
  • Voor de eerste keer in de top 10. In 2009 stond dit risico nog op nummer 14.
  • Meer risico voor de luchtvaart, andere transportdiensten, farmaceutische en bio-technologische, de telecommunicatie- en omroepbranches.
  • Top 10 risico in alle regio's behalve Noord-Amerika. Hier zijn bedrijven meer gefocust op forse investeringen in technologieverbetering en het plannen van bedrijfscontinuïteit.
  • Latijns-Amerika is het minst voorbereid en heeft het meeste verlies door dit risico gerapporteerd in het afgelopen jaar.

Nieuwsgierig naar het hele rapport? Download de Global Risk Management Survey.

Contact

Aanvragen rapport

Deel dit artikel

Volg Aon Nederland